in memoriam: anganga

Donderdag, in de vroege ochtend is ‘onze anganga’ overleden.
‘Anganga’ is het Yao woord voor ‘oma’; zij was de oudste persoon van het dorpje waarachter wij ons huis gebouwd hebben; zij was degene die ons ons land geschonken heeft. Het was altijd een plezier om haar op te zoeken. Vaak zat ze achter haar kolen stoof, omringd door kinderen, klein- en achter kleinkinderen. Ook al spreek ik praktisch geen Yao en zij praktisch geen Portugees, toch konden we elkaar wonderwel verstaan en konden we vaak samen lachen. We hadden haar een luisterbijbel in het Yao gegeven en, terwijl zij de laatste maanden alleen nog maar op bed lag, luisterde zij daarnaar zo vaak zij kon; deze woorden vonden weerklank in haar hart. Wij vertrouwen erop dat zij Gods uitnodiging om bij Hem te wonen, aangenomen heeft.
Een prachtige vrouw, wij gaan haar missen. Gister hebben we haar begraven.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2016/03/19/in-memoriam-anganga/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.