Terug naar Projecten

Project: Scholing kinderen

Educatie is de basis van ontwikkeling in elk land.

Dus laten we doen wat we kunnen om dit toegankelijk te maken voor iedereen.

2021 wordt alweer het derde jaar dat we voor dit project gaan. Het eerste jaar was absoluut een succes: alle kinderen van onze lokale collega’s hebben we geholpen met inschrijfgeld, uniformen, materiaal en voor een deel met de maandelijkse kosten om naar een kwalitatief goede school te gaan. In het tweede jaar kwamen er een aantal kinderen van kansarme gezinnen bij die we ook mochten verblijden met schoolmaterialen en een deel van het lesgeld. En zo kwamen we op een totaal van 43 kinderen binnen dit project. Graag blijven wij hen ondersteunen zodat zij ook in 2021 weer met veel plezier naar school kunnen gaan. Een droom is om dit project uit te breiden naar de kinderen van lokale YWAM- collega’s (Youth With A Mission – onze zendingsorganisatie) in heel Mozambique. Klik hier voor meer details over wat en waarom. Help je mee?

Een vader schrijft:

Wij willen onze dankbaarheid uiten voor de verlichting die jullie ons hebben gegeven door het grootste deel van onze verantwoordelijkheid in de educatie van onze kinderen te dragen. Niet alleen dat jullie deze hele berg geld hebben gegeven, maar jullie zijn onze bewondering waard. Wij bidden dat dit project nog meer families die deze hulp nodig hebben, zal omarmen.

Chonil (11 jaar, 5e klas) schrijft:

Lieve vrienden, wij willen jullie bedanken voor de school materialen die wij ontvangen hebben. Ik wil elke persoon bedanken die hieraan meegeholpen heeft. Dank, dat God jullie zal zegenen!

Chonil met haar moeder Eugénia en haar broertje Resdes. Eugénia is een super positieve hulp in de kliniek; laten wij haar kinderen helpen om naar school te gaan!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/projecten/project-scholing-kinderen/