Terug naar Projecten

Project: Scholing kinderen

Educatie is de basis van ontwikkeling in elk land.

Dus laten we doen wat we kunnen om dit toegankelijk te maken voor iedereen.

2022 is het vierde jaar dat dit project loopt. Het eerste jaar was absoluut een succes: alle 35 kinderen van onze lokale collega’s hebben we geholpen met inschrijfgeld, uniformen, materiaal en voor een deel met de maandelijkse kosten om naar een kwalitatief goede school te gaan. In het tweede jaar kwamen er een aantal kinderen van kansarme gezinnen bij die we ook mochten verblijden met schoolmaterialen en een deel van het lesgeld. Vorig jaar breidde dit project uit met meer kinderen van lokale YWAM-collega’s (Youth With A Mission – onze zendingsorganisatie) verdeeld over heel Mozambique. En zo zitten we nu op een totaal van 75 kinderen! Begin dit jaar hebben we extra goed gekeken naar de boeken. De overheidsscholen horen de boeken te schenken aan de kinderen, maar we kwamen er achter dat er toch wel heel veel kinderen zonder boeken zaten. Daar hebben we voor een deel verandering in gebracht door veel tweedehands boeken te kopen, die we volgend jaar weer voor de volgenden kunnen gebruiken. Natuurlijk willen wij deze 75 kinderen blijven ondersteunen totdat zij hun school goed hebben afgerond en omarmen we het liefst nóg meer kansarme kinderen binnen dit project. Dat is wel een flinke stap voor ons; om erop te vertrouwen dat er genoeg geld zal binnenkomen voor álle kinderen, dus we nodigen je graag uit om dit project te ondersteunen!

Een super blije familie uit Mitava met 3 kinderen in uniform!

“Mama, ik wou dat het snel donker is, zodat ik snel kan slapen. Dan is het eerder morgen en mag ik weer naar school” – Leandro (4)

Chonil (14 jaar, 1e klas voortgezet onderwijs) schrijft:

Lieve vrienden, wij willen jullie bedanken voor de school materialen die wij ontvangen hebben. Ik wil elke persoon bedanken die hieraan meegeholpen heeft. Dank, dat God jullie zal zegenen!

Chonil met haar moeder Eugénia en haar broertje Resdes. Eugénia is een super positieve hulp in de kliniek; laten wij haar kinderen helpen om naar school te gaan!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/projecten/project-scholing-kinderen/