Terug naar Meehelpen?

Financieel

Giften zijn welkom op rekening NL05 INGB 0004 1080 74
t.n.v. stichting ‘Building people, bringing LIFE!’

of:

Wij werken met Jeugd met een Opdracht (YWAM- Youth with a Mission) in Lichinga, Mozambique. Als gezin leven wij van giften, zoals elke YWAM-er over de hele wereld. Wij nodigen individuen en kerken uit ons (maandelijks) te ondersteunen om ons gezond op het zendingsveld te houden. Op dit moment (oktober 2023) krijgen wij ruim 95% van ons benodigde budget maandelijks binnen en zijn wij actief op zoek naar supporters die een deel van de overige 100 euro willen geven. Hier kun jij deel van uitmaken!

Wij zijn uitgezonden door onze kerk: Rafael Almere. Wij leggen verantwoording aan hen af en zijn als het ware de uitgestoken hand van onze kerk, maar dan in Mozambique. Rafael Almere ondersteunt ons geestelijk en praktisch . Ook helpen zij ons een eind op weg op financieel gebied.

Wat doen wij met die giften?

In eerste instantie maken gevers het ons simpelweg mogelijk om in Mozambique te wonen en te leven: onze verblijfsvergunning kost al jaarlijks 1,650 euro. Wij kopen eten, rijden onze auto en gaan om het jaar op verlof naar Nederland. Huisvestingskosten zijn laag, omdat we (ook met jullie giften!) ons eigen huis hebben gebouwd. We kopen boeken voor Judah, zodat we hem thuis onderwijs kunnen geven. Verder maken wij nog verschillende kosten in Nederland; met name onze (ziektekosten) verzekeringen en bouwen we een stuk pensioen op. Niet spectaculair, maar wel heel noodzakelijk!

Wij dragen bij aan ons Jeugd met een Opdracht team en ondersteunen regelmatig onze lokale collega’s (die ook van giften leven). Zij doen ontzettend goed werk en wij willen dat dat doorgaat!

En, voor ons misschien wel het belangrijkste: wij geven lekker veel weg aan projecten! Dat doen we met de extra giften en met de giften of collectes die speciaal voor die doelen binnen zijn gekomen. Welke projecten dat allemaal zijn, lees je op deze website. Hieronder een greep uit de voorbeelden door de jaren heen:

  • medische hulp: we sporen kinderen met bloedarmoede op, ontwormen ze, geven ze ijzertabletten en verrijkte pap (bonen en pinda’s door de anders alleen maispap) in onze “clínica Rafael”, nu al op 5 verschillende locaties.
  • hulp onder de ouderen in Mitava, m.n. voedselhulp, reparatie van daken en geven van matrassen
  • verbetering van verschillende YWAM basisscholen – met bijvoorbeeld tafeltjes en stoeltjes, kasten, speelgoed,  waterpomp of een stevige omheining
  • maandelijkse ondersteuning van verschillende Mozambikaanse zendelings-gezinnen en hun lokale initiatieven (project ondersteuning lokale zendelingen) – zij maken Jezus bekend op nog compleet onbereikte plaatsen!
  • ondersteuning van kinderen van Mozambikaanse zendelingen, zodat zij naar een kwalitatief goede school kunnen (project scholing kinderen) – 80 kids in dit project
  • wij geven regelmatig voedsel weg aan buren en lokale collega’s, want er is nog altijd veel honger
  • containers uit NL met hulpgoederen en huisraad zijn aangekomen met o.a.: bouwmaterialen, medisch- verloskundige hulpgoederen, speelgoed en onderwijsmateriaal
  • we stimuleren Mozambikanen om praktische trainingen en cursussen te volgen (project training lokale zendelingen)
  • ook zijn we betrokken bij verschillende bouwprojecten. Actueel is de bouw van een opleidingskliniek op onze YWAM basis in Lichinga, om nog meer Mozambikanen te trainen in basis gezondheidszorg.

Wij willen in de toekomst nog véél meer geven: onze inzet, aandacht, begrip, onderwijs, geld… maar bovenal, door alles heen: Gods liefde!

Jullie stellen ons in staat om onze tijd en talenten in Mozambique te investeren. Wil jij (blijven) investeren in ons, zodat wij kunnen blijven investeren in Mozambique?

`Building people, bringing LIFE!`

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/meehelpen/financieel/