Terug naar Meehelpen?

Financieel

Giften zijn welkom op rekening NL05 INGB 0004 1080 74
t.n.v. stichting ‘Building people, bringing LIFE!”

 

Wij werken samen met Jeugd met een Opdracht (YWAM- Youth with a Mission) in Lichinga, Mozambique. Alle YWAM-ers over de hele wereld krijgen geen salaris maar leven van giften. Wij hebben mensen en gemeentes om ons heen die ons (maandelijks) ondersteunen en daardoor dus direct investeren in ons werk! Hier kun jij ook deel van uitmaken. Stuur ons een mail als je hier meer over wilt weten, wij sturen graag meer informatie.

Wij zijn uitgezonden door onze kerk: Rafael Almere. Wij leggen verantwoording aan hen af en zijn als het ware de uitgestoken hand van onze kerk, maar dan in Lichinga. Rafael Almere ondersteunt ons geestelijk, praktisch en voor een gedeelte ook financieel. Zij helpen ons een eind op weg in ons budget, maar naast hen hebben wij nog steeds ook andere (maandelijkse) ondersteuners nodig.

 

Wat doen wij dan met die giften?

In eerste instantie maken gevers het ons simpelweg mogelijk om in Mozambique te wonen en te leven: onze verblijfsvergunning kost al 500 euro per persoon per jaar. Wij kopen eten, rijden onze auto en gaan af en toe op verlof naar Nederland. In 2010 hebben we ons eigen huis gebouwd, zodat nu de kosten voor huisvesting alleen de onderhoudskosten zijn. We kopen boeken voor Judah, zodat we hem thuis onderwijs kunnen geven. Verder maken wij nog verschillende kosten in Nederland; met name onze (ziektekosten) verzekeringen. Niet spectaculair, maar wel heel noodzakelijk!

Ook dragen wij bij aan het Jeugd met een Opdracht team hier en ondersteunen we regelmatig onze eigen collega’s. Zij doen ontzettend goed werk en wij willen dat dat doorgaat! .

En, voor ons misschien wel het belangrijkste: wij proberen veel weg te geven aan individuen of aan projecten. Door jullie hulp  zijn de volgende dingen al mogelijk gemaakt:

  • twee containers met hulpgoederen en huisraad zijn aangekomen in 2009 en 2012 met o.a.: medisch- verloskundige hulpgoederen, speelgoed en onderwijsmateriaal
  • tafeltjes en stoeltjes zijn gemaakt voor de basisschool
  • maandelijkse ondersteuning van verschillende Mozambikaans zendelings-gezinnen
  • ondersteuning van verschillende kinderen van Mozambikaanse zendelingen, zodat zij naar school kunnen
  • ondersteuning van het werk onder de ouderen in Mitava
  • we geven regelmatig voedsel weg/ kopen voedsel voor Mozambikanen, want vooral aan het eind van het droge seizoen is er veel honger hier
  • medische hulp: we sporen kinderen met bloedarmoede op, ontwormen ze, geven ze ijzertabletten en verrijkte pap (bonen en pinda’s door de anders alleen maispap) in onze kliniek-aan-huis.

Wij hopen in de toekomst nog véél meer te kunnen geven: onze inzet, aandacht, begrip, onderwijs, geld… maar bovenal, door alles heen: Gods liefde!

Jullie stellen ons in de gelegenheid onze tijd en talenten in Mozambique te investeren. Wil jij (blijven) investeren in ons, zodat wij kunnen blijven investeren in Mozambikanen?

`Building people, bringing LIFE!`

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/meehelpen/financieel/