Terug naar Meehelpen?

Financieel

Giften zijn welkom op rekening NL05 INGB 0004 1080 74
t.n.v. stichting ‘Building people, bringing LIFE!”

of:

Wij werken samen met Jeugd met een Opdracht (YWAM- Youth with a Mission) in Lichinga, Mozambique. Geen enkele YWAM-er over de hele wereld krijgt salaris, maar allen leven van giften. Wij hebben individuen en kerken die ons (maandelijks) ondersteunen en daardoor dus direct investeren in ons werk. Hier kun jij ook deel van uitmaken. Mocht je meer vragen hebben, beantwoorden we die graag.

Wij zijn uitgezonden door onze kerk: Rafael Almere. Wij leggen verantwoording aan hen af en zijn als het ware de uitgestoken hand van onze kerk, maar dan in Lichinga. Rafael Almere ondersteunt ons geestelijk en praktisch . Ook helpen zij ons een eind op weg op financieel gebied, maar naast hen hebben wij ook andere (maandelijkse) ondersteuners nodig; voor ons eigen onderhoud, maar vooral ook voor projecten!

Wat doen wij met die giften?

In eerste instantie maken gevers het ons simpelweg mogelijk om in Mozambique te wonen en te leven: onze verblijfsvergunning kost al 500 euro per persoon per jaar. Wij kopen eten, rijden onze auto en gaan om het jaar op verlof naar Nederland. In 2010 hebben we ons eigen huis gebouwd, zodat nu de kosten voor huisvesting alleen de onderhoudskosten zijn. We kopen boeken voor Judah, zodat we hem thuis onderwijs kunnen geven. Verder maken wij nog verschillende kosten in Nederland; met name onze (ziektekosten) verzekeringen. Niet spectaculair, maar wel heel noodzakelijk!

Ook dragen wij bij aan het Jeugd met een Opdracht team hier en ondersteunen we regelmatig onze lokale collega’s (die ook van giften leven). Zij doen ontzettend goed werk en wij willen dat dat doorgaat! .

En, voor ons misschien wel het belangrijkste: wij proberen veel weg te geven aan individuen of aan projecten. Door jullie hulp ondersteunen wij weer de volgende projecten:

  • medische hulp: we sporen kinderen met bloedarmoede op, ontwormen ze, geven ze ijzertabletten en verrijkte pap (bonen en pinda’s door de anders alleen maispap) in onze “clínica Rafael”.
  • het werk onder de ouderen in Mitava, m.n. voedselhulp, reparatie van daken en hulp bij gezondheid
  • de lopende kosten van een kleuterschool in Mitava
  • verbetering van verschillende YWAM basisscholen – met bijvoorbeeld tafeltjes en stoeltjes, kasten, goed speelgoed
  • maandelijkse ondersteuning van verschillende Mozambikaanse zendelings-gezinnen en hun lokale initiatieven (project ondersteuning lokale zendelingen) – zij maken Jezus bekend op nog compleet onbereikte plaatsen!
  • ondersteuning van kinderen van Mozambikaanse zendelingen, zodat zij naar een kwalitatief goede school kunnen (project scholing kinderen) – 34 kids in dit project
  • we geven regelmatig voedsel weg aan buren en lokale collega’s, want er is nog altijd veel honger
  • containers uit NL met hulpgoederen en huisraad zijn aangekomen met o.a.: bouwmaterialen, medisch- verloskundige hulpgoederen, speelgoed en onderwijsmateriaal
  • we stimuleren Mozambikanen om praktische trainingen en cursussen te volgen (project training lokale zendelingen)
  • ook zijn we betrokken bij verschillende bouwprojecten. Actueel is de bouw van een stafhuis in Mitava, om dichterbij de mensen te kunnen wonen en dus effectiever te zijn
  • op 9 juni 2020 hebben we het fundament voor de trainingskliniek af kunnen bouwen! Verdere fondsen hebben we nog niet, maar het gaat een plek worden waar we nog meer Mozambikanen kunnen trainen in basis gezondheidszorg.

Wij hopen in de toekomst nog véél meer te kunnen geven: onze inzet, aandacht, begrip, onderwijs, geld… maar bovenal, door alles heen: Gods liefde!

Jullie stellen ons in de gelegenheid onze tijd en talenten in Mozambique te investeren. Wil jij (blijven) investeren in ons, zodat wij kunnen blijven investeren in Mozambique?

`Building people, bringing LIFE!`

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/meehelpen/financieel/