kliniek op de stoep

De onderzoeksbank die altijd op Judah zijn kamer stond, past daar niet meer; een deel van zijn kamer is nu namelijk de gang geworden waardoor we straks de nieuwe kamers aan de achterkant van ons huis kunnen bereiken. De onderzoeksbank staat nu geparkeerd in de woonkamer en ik kan tijdelijk dus geen zwangeren/ zieken onderzoeken. Toch blijven de mensen natuurlijk komen, dus doen we het maar zo goed als het kan op de stoep; de veranda voor ons huis. Zo kwam een paar dagen geleden de buurvrouw die misschien zwanger is (“kom over een maandje maar terug; dan weten we meer en kan ik je ook beter onderzoeken”), maar ik kan in ieder geval de wond op het gezicht van haar dochtertje behandelen.
Vandaag kwam er een jonge dame met haar 1-week-oude baby; het kleine meisje zat onder de bultjes net zoals op de foto die je hier ziet (andere baby, maar met hetzelfde probleem). Ik kon de moeder bemoedigen dat, hoe erg het er nu ook uit ziet, dat het snel op zal drogen. Toen vertelde ze mij dat niemand haar dochter een naam wilde geven vanwege de bultjes/ niemand had oog voor haar baby. Ik wees haar op hoe mooi de oogjes en het neusje en hoe fijn de vingertjes van haar baby zijn: die bultjes gaan snel weer weg, maar deze mooie eigenschappen blijven! Ze vroeg of ìk haar dan een naam wilde geven? Wow… nou, als niemand deze baby belangrijk genoeg vindt om een naam aan te geven… wij wel! Samen met Ámido besluiten we de baby Isabel te noemen.
Je bent welkom op deze wereld, Isabel!

Ook al gaat de bouw hard en zijn we super dankbaar voor wat allemaal al gegeven is; we hebben nog niet genoeg fondsen om de onderzoekskamer, de gastenkamer en het klaslokaal af te maken; er is nog ruim 3.600 euro nodig. Help jij mee bouwen?

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2015/11/19/kliniek-op-de-stoep/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.