festa de bananas!

Oftewel: vandaag hadden we een bananenfeestje. Toen Paul, Els en Stephan net aankwamen, begon er één banaan van een hele tros een beetje geel te worden en dus klaar om van de boom af te halen. De afzonderlijke kammen bananen houden we een tijdje in een gesloten zak in de container om te laten rijpen. Vandaag was de dag dat de eersten rijp werden en dus tijd om uit te delen! Judah stapt op zijn fietsje en roept alle kinderen uit het dorp vóór ons huis die er waren – op de foto zie je hem vóór de kliniek: die is nu zelfs al gepleisterd!!! Daarna geven Stephan (die nog ruim 2 weken blijft) en Judah iedereen een banaan. Judah haalt nog even 2 bananen uit de zakken van zijn vriendje die blijkbaar vond dat hij er 3 had verdiend. Nog wat uitgedeeld aan de buurvrouw en aan onze werkers en een voorraadje in de koelkast, zodat Frank ze straks ook kan proeven. Ook op zo’n eenvoudige manier als deze proberen we een zegen te zijn voor de buurt!

 
Helaas dat Paul en Els te vroeg weggingen om ze te kunnen proeven – vanmorgen heeft Frank hen naar Malawi gebracht… wat zijn ze een ontzettende zegen geweest en wat gaan we ze weer missen… dank lieve schatten dat jullie ons weer opgezocht hebben!

Lees ook de blog die Paul tijdens zijn verblijf heeft bijgehouden:

http://lichinga2015.blogspot.com

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2015/11/27/festa-de-bananas/

1 reactie

  1. wauw, lekker bananen! Ik gebruikte ze in mozambique vooral als broodbeleg…
    en lekker samen delen….

    Wat super dat de kliniek al gepleisterd is! Wordt nu wel heel mooi….
    ik hoop jullie volgend jaar op te zoeken!

    groetjes en een dikke knuffel uit Nederland!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.