ode aan mijn moeder

De eerste bouwploeg is ondertussen al in NL aangekomen en de tweede bouwploeg alweer onderweg naar Mozambique. Maar na vele bouwverhalen over hoe enorm hard de mannen allemaal gewerkt hebben, is het nu tijd voor een post over mijn moeder.
Zij heeft mij namelijk onwijs geholpen om het huishouden hier voor 7 hongerigen te runnen. Hoe vaak zij wel niet heerlijk gekookt heeft (en al die kleine rotpiepertjes geschild heeft – groter konden we hier niet krijgen), ook haar gehaktballen waren favoriet en de tafel was altijd gedekt; heel vaak buiten, op het laatst vaker binnen. Altijd stond ze klaar om de was op te hangen en te vouwen, dagelijks ging de bezem door mijn huis, nooit stond er een vuile vaat op het aanrecht. Judah vroeg me gister al: ‘wie gaat nu de afwas doen?’. Want ja, mama deed het wel weer, zodat ik mij op andere dingen kon richten. Ook nam ze een deel van de thuisscholing voor Judah over: ‘oma-school’ noemden we dat en Judah (en gelukkig oma ook!) vond het prachtig! ‘Wat kan oma goed rekenen hè?!’ – ja èn puzzels maken èn spelletjes doen èn verhaaltjes voorlezen…
Mama, ik ben heel blij dat u mee bent gekomen en ik mis u nu al…
Ik houd van u,
Sandra!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2015/11/11/ode-aan-mijn-moeder/

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Lieve Sandra.Dank je wel voor je lieve woorden.Uit liefede voor jullie heb ik dit gedaan,en God gaf me de kracht om het jullie te geven.Een kostbare tijd die ik niet had willen missen,aan Hem alle eer.knuffels mam.I
  Ik hou van jullie.

 2. Mooi om te lezen Sandra, ze verdient het en is het waard!

 3. Mooie ode aan je moeder, Sandra !
  De mannen verdienen er vast ook een, maar die moet Frank maar schrijven…ha,ha
  Succes voor de tweede ploeg. Liefs uit Andijk !!!

 4. Ja dat is zeker een ode waard, er was voor ons niets te kort geschoten. Heerlijke gerechten met een keurig gedekte tafel. Advies bij ziekte en altijd schone kleding, dank je wel zus.

 5. Geweldig goed idee van je Sandra om je moeder op deze manier in het zonnetje te zetten.
  Het komt haar toe!

  Liefs van Frank z`n mam.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.