Vervolg op de strijd van de Hollanders tegen het water

Als eerste hartelijk bedankt voor alle bemoFrank 39edigende reacties op mijnklaaglied-blog van afgelopen week. Het was heerlijk om medeleven te ontvangen van zoveel mensen en gaaf dat zoveel mensen meteen aan het bidden zijn geslagen want……….. het heeft geholpen. Ik ben nog niet klaar met àlle water-perikelen maar de grootste dingen heeft de AIMVA (je weet wel wie) ondertussen op kunnen lossen. 

 

De tussenstand:

1- de waterpomp doet het nog steeds prima, 2- ik heb een handkraan voor het waterslot van de wasmachine geplaatst en dat werkt prima zolang we er maar aan denken om hem dicht te doen na elke wasbeurt, 3- ik heb het verwarmingselement van boiler kunnen vervangen en we hebben dus weer warm water (eindelijk weer douchen!!!) en als klap op de vuurpijl hebben we uitgedokterd waar de verstopping van de afvoer zat en na wat hak en graafwerk in de tuin hebben we ook dat in één keer opgelost en doorgespoelt! Kijk, daar worden we tenminste blij van!!! De klussen die over zijn, zijn de volgende: 1- één wc die heel zachtjes water door laat lopen, 2- één wc die heel hard water door laat lopen (zit ook een handkraantje voor dus voor nu het zelfde recept als de wasmachine) en dan nog 3- één soms-wel-soms-niet lekkende kraan in de keuken.

Maar de crisis was dus precies op tijd opgelost want gisteren hadden we een huis vol mensen voor mijn verjaardag! De AIMVA heeft de dag ervoor flink gebruik moeten maken van zijn bakkerstalenten om 3 boterkoeken, 2 appeltaarten, 2 grote bakken popcorn en 2 grote bakken oliebollen te produceren. Als eerste cadeau had ik eindelijk een keer een verjaardag zonder regen! Dus de kids konden heerlijk buiten spelen en rondrennen rondom het huis (achtervolgd door onze honden). Onze lokale vrienden en collega’s kennen onze traditie ondertussen. Op mijn verjaardag eten we boterkoek en oliebollen! Dat zit namelijk zo; in de beginjaren kregen we een keer een kerstpakket opgestuurd maar die kwam hier pas begin februari aan. Dus de oliebollenmix was te laat voor oud en nieuw en dus zijn we het maar gaan gebruiken voor mijn verjaardag. Nu is het ondertussen een traditie waar iedereen naar uitziet. De timing van de post is nog net zo traag als anders; ik kreeg nu een zestal kerstkaarten op mijn verjaardag! Post is altijd iets waar we naar uitzien dus of het nu met kerst of op mijn verjaardag komt: wij zijn gewoon vrolijk!

 

Liefs uit Lichinga

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2014/02/13/vervolg-op-de-strijd-van-de-hollanders-tegen-het-water/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.