Echt Afrika

Hier weer even een update van ons wel en wee. In dit geval meer van ons wee dan ons wel geloof ik. Ik (Frank) ben al een maand lang krakkemikkig: flinke verkoudheden, malaria en ik mis geen virus wat langs komt. De afgelopen week heb ik vooral op het toilet doorgebracht, ik zal de overige details aan jullie verbeelding overlaten. Ik wil er alleen maar over kwijt dat ik zonder problemen een paar kilo ben afgevallen. Maar gelukkig liep het ten einde en ik hoopte dan nu eindelijk weer eens 100% gezond te worden. Ik had alleen een paar rare plekken op mijn heupen. Eentje rechts voor en nog vijf linksachter op mijn heup.

Ik dacht eerst muggenbeten (het is hier muggentijd vanwege het regenseizoen) maar het werden grotere en rodere plekken. Nu heb ik af en toe wel eens opeens een lastige dikke puist die wil ontsteken maar daar bleef het niet bij. De plekken werden groter en roder en pijnlijker en begonnen steeds meer te jeuken. Na twee dagen werd de jeuk echt heel erg, ik kon gewoon niets meer doen vanwege de jeuk. Die nacht werd ik gierend van de jeuk om 01.00 wakker. Ik kon niet blijven liggen dus er maar uit. Ik denk ‘ik zal toch nog maar eens kijken’, en ik doe het licht aan in de voorkamer (jawel lieve lezer, ik deed het licht aan!, we genieten erg van onze aansluiting op het lichtnet) en bestudeer de plek rechts voor op mijn heup ( de anderen zitten net te ver naar achter en kan ik niet goed zien). Aangezien ik gek ga van de jeuk , ben ik in alle staten om wat te proberen.

Dus ik denk ‘misschien zit er vocht of pus in de wond en als ik dat er nu uitdruk komt het misschien een beetje tot rust’. Dus kijken, wondje open krabben en er druk opzetten. Er komt inderdaad witte troep uit maar als ik het op het topje van mijn vinger heb, begint het opeens te wriemelen en tot leven te komen! Er komt gewoon een wormpje uit!!! Jeghhhhhhh, bah, goor en dergelijke. Maar goed, dat is er één, ik heb er nog vijf waar ik zelf niet goed bij kan. Voor dit soort momenten heb ik mijn prive-verpleegkundige achter de hand. Dus Sandra wakker en uitleggen wat voor gore ontdekking ik zojuist heb gedaan. Met frisse tegenzin gaat Sandra aan de slag en na een bijzonder pijnlijke operatie komen er nog vijf friemelende maden uit mijn lijf.

Er zijn hier vliegen die eitjes leggen in je kleding als het aan de waslijn hangt. Als je die kleding binnen een dag aantrekt dan verwarmt je lichaam de eitjes en komen de larvae uit en komen door je huid in je lichaam en groeien daar dan uit tot wormpjes. Als ze groter zijn willen ze er weer uit en beginnen ze te friemelen. Ik ben weer een Afrika ervaring rijker en zit nu nog twee dagen met de na-jeuk en een paar bijzonder onfrisse beelden in mijn hoofd. Nou, dat wilde ik jullie natuurlijk niet onthouden. Jeukende groeten uit Lichinga

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2013/01/26/echt-afrika/

13 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Strijken, was ook mijn eerste reaktie, maar ik weet ook dat Sandra daar niet erg van houd. Ikzelf ook niet zo, maar als het ter voorkoming is van enge griezels, nou dan wist ik het wel. Zin of geen zin. Je moet er toch niet aan denken dat je ongenode “gasten” hebt???
  Sorry, maar nou had ik het dan wel weer interresant gevonden als ik erbij had kunnen zijn om die beesten te verwijderen. Wel evengoed met een vies gezicht hoor, maar toch.
  Hou het maar goed in de gaten hoor, zeker met je klein kereltje.
  Kijk alles toch maar goed na.

  Groetjes

 2. Ipv strijken zou een was droger ook een goede optie zijn.

 3. Hmmm… dat was inderdaad niet de leukste ervaring midden in de nacht…. nog 2 dagen lang zag ik die wurmpjes friemelen elke keer als ik mijn ogen dicht deed. Maar om nu alles te gaan strijken…. pffff…. dat deed ik in NL niet eens. Ja, we hebben wel een strijkijzer… @ Elly: bischo de pé is heel anders en veeeel kleiner dan dit wurmpje dat Frank had en @ Marijke: nee, geen foto’s: zo snel mogelijk alle herinneringen uitwissen, haha!

 4. Frank je staat ook voor alles in de rij,ongelofelijk.
  We moeten er niet aan denken als we naar jullie toe gaan,
  hebben jullie een strijkijzer?
  Geweldig dat er nu licht is.Alles komt aan het licht,letterlijk en dus
  nu ook figuurlijk.Zo hebben jullie wel heel veel tevertellen.
  Dikke knuffels…pap en mam.

 5. ieuw…………. wat een horror verhaal 🙂

 6. Wat verschrikkelijk zeg, overal jeuk, laat staan jij!
  Gelukkig dat Sandra ze nu heeft verwijderd!!!
  Sterkte met aan sterken en genietse van de electra!

 7. Dank voor dit verhaal om met jullie mee te leven! Hahaha.
  Beterschap & blessings,
  Aliene

 8. Jakkie! Misschien toch niet zo’n goed idee om deze blog tijdens het ontbijt te lezen…..

 9. Yep, kleding strijken! Dat deden wij ook toen we in Brazil waren, bij ons was het ook om beesten geen kans tot overleven te geven! Aart heeft precies hetzelfde als jij gehad, Frank! Het heet daar ‘Bicho de pè’, ‘voetenbeestje’, wat je kunt krijgen door in lang gras te lopen waar beesten grazen. In het kinderhuis waar we werkten hadden kinderen het wel op hun hoofd!!

  Een vriendin van Adriana liet het beestje altijd nog even zitten, ze was het zelfs lekker gaan vinden!!! Iiiiiiiiiiieeeeeeeee! Ik heb ook met een mesje en ontsmettingsmiddel dat wormpje eruit moeten peuteren bij Aart, inderdaad het vieste klusje wat je voor kunt stellen!!!!

  Een andere tip is: een klein scheutje chloor bij de was doen, eerst oplossen natuurlijk. Maar dat deden wij meer omdat we steeds vlooien zagen springen op de was 🙂 Strijken is toch het beste!

  Ik denk, wat jullie gezondheid betreft, dat we meer specifiek en gerichter kunnen bidden voor jullie lijven! Heer, we bidden dat het krijgen van electriciteit, juist nu aan het begin van het jaar, de start is voor nog meer zegen! Dat U Frank & Sandra, en Judah versterkt, dat hun lijven tot rust komen, en ze aan kunnen sterken. We bidden U om immuniteit voor de ziektes die daar zijn. We zegenen jullie, Frank & Sandra, en Judah, met Gods zalfolie om genezing te ontvangen, bescherming, een laag van ondoordringbare bescherming over jullie. Vader, we vragen U dat, in Jezus’ Naam, opdat Frank & Sandra, en Judah, daar Uw wil kunnen doen in goede gezondheid!

  Dikke knuffel!! XXX

 10. Jak. Terwijl ik dit lees, voel ik ineens overal jeuk. Bleh, wat een verhaal. Dat idee van alles strijken van Roelienke is misschien een idee (en een hoop werk), maar kan nu jullie stroom hebben.

 11. ieuw!

 12. alle kleding strijken, dat deden wij om de beestjes te doden… sterkte!

 13. Iiiiiieeeeeeeeh, jek… We krijgen er jeuk van (Marc laat gelijk van alles uit zijn handen vallen). De foto’s staan op jullie site? Nou bedankt voor deze afrika ervaring en sterkte daar.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.