and there was light!!!

Glorie !!! Na een kleine drie jaar in ons nieuwe huis te wonen is voor ons een nieuwe fase aangebroken: wij zijn aangesloten op het energienet! We hebben licht! Ik kan gewoon op elk gewenst moment van de dag een lampje aandoen, we hoeven niet meer te wachten tot  ’s avonds als we de generator aandoen om iets uit te printen of te scannen. We kunnen nu eindelijk de waterkoker, het koffiezetapparaat en de broodbakmachine uit de doos gaan halen. Na al die jaren wordt de koelkast eindelijk weer in ere hersteld zodat we ons eten langer kunnen bewaren en we dus niet meer elke dag boodschappen hoeven te doen. We hoeven niet meer uit te kienen hoeveel uur we nog op de laptop kunnen werken voordat de accu leeg is en we kunnen de hele dag door gewoon een muziekje aanzetten! Oftewel we zijn blij, heel erg blij!!! Blij dat we niet meer elke dag de container in hoeven om de generator eruit te slepen en dan te knutselen met benzine bijvullen en oliepeil checken en dan eindeloos aan het ding trekken totdat ‘ie aanslaat. En dan de hele avond in de herrie zitten omdat je een zware benzinemotor onder je raam hebt staan. En dan als je naar bed wilt altijd eerst weer naar buiten moet in weer in wind om de hele zwik weer naar binnen te fietsen. Ook de buren zijn erg blij. Ten eerste omdat zij nu ook aangesloten kunnen worden (we wonen achter in het dorp dus als wij stroom hebben, kunnen ze allemaal stroom krijgen) en ook omdat zij tussen 8 en 9 uur ’s avonds willen slapen en wij dan nog vaak de herrie-generator in de tuin hebben staan loeien. Oftewel we zijn blij, heel erg blij!!!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2013/01/23/and-there-was-light/

13 reacties

Naar het reactie formulier

 1. He guys,

  Wat een genot zal dat zijn na al die jaren klik en er was licht!
  Mooi dat het nu eindelijk zo ver is. Ik hoop niet dat jullie de avondinspanning gaan missen 😉
  geniet er van jullie hebben het meer dan verdient!

  Groetjes

  EJ&D

 2. Wat fijn voor jullie! Wat kun je toch genieten van iets waar je zo lang op hebt moeten wachten. Je bent je er dan veel bewuster van. We bidden voor jullie bescherming. Groet, Henk en Marianne

 3. geweldig nu hoeven we als we komen niet meer met een kaarsje in de nacht naar de WC , we hopen ook dat het met jullie gards goed gaat en blijven bidden voor jullie veiligheid en ook voor de gards

 4. Hallo jonge lui,
  Geweldig, een nieuwe wereld gaat voor jullie open.
  Brutaal vraagje, wat gaat dit voor jullie kosten?
  Misschien kunnne wij iets betekenen.
  Horen graag van jullie.
  Godszegen en “koude”groet uit NL. Nu overdag -6 graden
  Liefs Albert en Sjannie

 5. Gefeliciteerd hoor! Wat een geweldige dingen die wij heel gewoon vinden he?

 6. Ha!!! geweldig!!!

  Rene, sponsor de energierekening!! ik zou hier ook niet graag zonder energie hebben..

 7. Idd GLORIE!! wat geweldig jongens, Ik ben blij voor jullie en….de buren 🙂 x

 8. Jullie zijn blij? ……..w8t maar tot de energie rekening komt!

 9. Schitterend toch zo’n kabeltje waar van dat prik uit komt.
  En waar je een heleboel mee kan doen.
  Hartstikke fijn dat jullie stroom hebben

 10. hihi Good Nieuws !!! Er was LICHT !!! of terwijl er IS …

 11. Wat fantastisch! Als ik dit zo lees, bedenkt ik me dat wat voor ons zo normaal als wat is, voor jullie iets is waar je heel erg naar uit gekeken hebt. Goed nieuws, hoor. En wat is het ineens snel gegaan.

 12. Wat een super bericht zeg! We zijn met jullie blij. Eindelijk een wat normaler leven @ mozambique. Lekker kopje koffie, vers brood in de morgen. Top hoor! En ook nog gefeliciteerd met jullie nieuwe neefje. X

 13. Geweldig nieuws!
  Wat zullen jullie genieten van deze “luxe”.
  Weer een gebedsverhoring!
  Prijs God!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.