Vervolg reis Zimbabwe

Nadat we onze bestemming in Zimbabwe hadden bereikt, zagen we al snel de gezichten van onze collega’s, kregen we goed te eten, was er een mooi huisje voor ons klaar en waren we de sores van het reizen al weer snel vergeten. De volgende ochtend was ik, zoals meestal als ik reis, om 5 uur wakker en ben ik een ochtendwandeling gaan maken over het prachtige terrein. Dat terrein is echt lekker groot met mooie natuur en achterin het park ontdekte ik zelfs aapjes in de bomen.

De conferentie was goed met stevig onderwijs over het verslaan van de Afrikaanse reuzen. Daar bedoelen we een aantal van de grote problemen mee die Afrika al zo lang plagen zoals: Aids, corruptie, armoede en afgoderij. We kregen stevig onderwijs van een Afrikaan die er geen doekjes om wond en dat was erg uitdagend. ’s Middags waren er nog allerlei workshops voor de liefhebber. De laatste twee dagen werd me gevraagd om de aanbidding te leiden en om een keer de ceremoniemeester te zijn van het ochtendprogramma en dat was een leuke uitdaging. De aanbidding gaat in Engels en Portugees omdat dat de landstalen zijn van onze regio. Daarbij kreeg ik hulp van Afrikaanse collega’s om liederen in Chichewa en Swahili te zingen. Uiteraard werd er goed bij gedanst (vooral door de Afrikanen). Ik ben zelf niet zo’n danser dus ik verschuil me lekker achter mijn gitaar en microfoon, maar ik geniet er altijd van om onze Afrikaanse collega’s God te zien prijzen met dans.
Op de vierde dag mochten we vroeg de auto weer inladen met mensen en koffers om huiswaarts te keren. Nog voordat we een meter gereden hadden begonnen we al met een lekke band. Die hebben we toch maar meteen laten fixen in Harare ondanks het tijdverlies, want les één in Afrika is altijd een reserve band bij je hebben. Op de laatste dag van onze reis bleek dat maar weer al te waar te zijn want dertig kilometer buiten de stad hadden we zomaar een spijker van 5 cm in de band zitten. Onderweg zijn we nog bij Erwin en Laura en de kids langs geweest in Blantyre. Daar hebben we een nachtje geslapen met het team die in onze auto zat. Als altijd erg gezellig en leuk om elkaar weer te ontmoeten. En nu zijn we weer lekker thuis in Lichinga. Nog twee weken werken en dan gaan we op vakantie!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2011/11/18/vervolg-reis-zimbabwe/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.