Visite

Zoals de meesten van jullie weten zijn wij nogal spelletjes-freaks. Nu gaat dat niet over als je naar Afrika verhuist. Wij zijn dan ook erg blij met onze vrienden hier zoals Tim en Michelle met wie we Carcassone spelen en Craig en Talitha met we onze Kolonisten-verslaving bijhouden. De laatste tijd lukte het regelmatig om op zaterdagavond een spelletjes-avond te hebben. Deze keer zouden Craig en Talitha naar ons komen om eerst lekker te eten (we hebben uit Nederland een rookworst opgestuurd gekregen dus we hadden een grote pan met hutspot gemaakt) en daarna de rest van de avond Kolonisten. Het duurde nogal voordat ze kwamen en dat was vreemd. Ze wonen dichtbij en zouden met de auto komen dus waar bleven ze? Totdat we een telefoontje kregen dat ze wat ‘parkeerproblemen’ hadden…

Ze waren een verkeerd straatje ingereden die dood liep, geen probleem, in z’n achteruit en volgende straatje proberen. Wat ze niet konden zien was dat al het gras wat onlangs gekapt was in het afwaterkanaal was gegooid. Het zag eruit alsof het gewoon grasveld was maar in feite schoof de auto zo achteruit een greppel in van twee meter diep. Binnen een minuut had zich wel honderd man verzameld om te lachen, te kijken naar de blanke mensen, commentaar te geven en duizend keer aan te bieden dat ze wel willen helpen……..voor geld uiteraard. Ook de politie kwam na een uur kijken. Craig moest de autopapieren en zijn rijbewijs inleveren en als ze de auto uit de greppel hadden, moest hij de papieren maar weer komen ophalen. Echt… ze komen niet eens helpen, maar maken het alleen maar moeilijker.

Met hen zelf was gelukkig niets aan de hand, alleen geschrokken en toen uit de auto geklommen. Maar hoe krijg je je auto hier weer uit? Een bevriende zendeling opgetrommeld met een 4×4 auto en vervolgens met planken, krikken en schoppen aan de slag. De eerste poging om gewoon direct te trekken mislukte. Het bleek dat de greppel echt veel dieper was dan dat iedereen had gedacht en kon zien. Bij nadere inspectie bleek alles los gras te zijn en losse grond waar de auto alleen maar in wegzonk. Dus toen, onder constant commentaar van 100 omstanders, aan de slag met planken en krikken. Na in totaal twee uur ploeteren en knutselen was het tijd voor een poging. En jawel, in één keer kwam de wagen uit de greppel. Het linkerachterlicht was kapot en een ingedeukt paneel aan de achterkant was verder de enige schade.

We hebben de avond afgesloten met de grote pan, ietwat afgekoelde, hutspot en veel opgeluchte gesprekken. Weer een bijzonder leerzame avond die weer eens heel anders ging als verwacht. De zondag erop hebben alsnog onze Kolonisten-verslaving bijgewerkt door drie spellen achter elkaar te spelen.

Liefs en groetjes uit Lichinga.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2009/04/28/visite/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.