Reis naar Quelimane

Onze eerste grote reis binnen Mozambique sinds we hier wonen! Achter in de laadbak van een grote terreinwagen met z`n twintigen plus bagage en zakken mais, stinkende manden met vis, kippen die onderstebovend hangend vastgehouden worden door hun `baasje`, kinderen hier tussendoor… alles is mogelijk!

En dat 2 dagen lang, met tussendoor een nachtje slapen in een gasthuis met nou niet bepaald de schoonste bedden en douches. Maar ja; je kunt even uitrusten om de volgende dag heel vroeg op te staan en verder te reizen. Het is altijd wel gezellig, vooral omdat we dit keer met 3 vrienden reisden.

We hebben genoten van een paar dagen Quelimane- de hoofdstad van de provincie Zambezia. Met een tropisch klimaat, zandpaadjes, gezellige huizen, veel palmbomen en heerlijk sappige ananassen. En als afsluiting van deze tijd: de bruiloft van onze collega en vriend Oliveira.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2008/12/31/reis-naar-quelimane/

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.