Mitava

Mitava is een klein, arm dorp, naast Lichinga waar bijna alleen maar moslims wonen. Het team van Jeugd met een Opdracht komt daar al jaren. Zij hebben goede contacten opgebouwd en helpen op het gebied van gezondheid, adviezen over landbouw en… ze komen verhalen vertellen. De mensen kunnen vaak niet lezen, maar houden ontzettend van verhalen. Wij vertellen hen de bijbelverhalen vanaf de schepping tot aan de komst van Jezus en leggen uit wat Hij voor hen kan betekenen. Elke week een nieuw verhaal en zo gaan we de bijbel door. De mensen in het dorp luisteren graag naar de verhalen en vinden het vooral prachtig als er een stuk toneel in het uitbeelden van het verhaal zit. Ze beginnen uit zichzelf te vragen hoe zij Jezus kunnen leren kennen!

Onze collega Elias heeft een groot hart voor oudere mensen. Hij heeft er o.a. voor gezorgd dat een heel aantal ouderen geopereerd konden worden aan staar en nu kunnen ze dus weer zien! (Ze hebben vervolgens wel een zonnebril nodig- het `trademark` van Elias.) Het is voor de mensen in het dorp een groot vraagteken waarom hij dat doet; hij is niet eens familie van al die oude mensen. Hij vertelt de bijbelverhalen aan deze oude dames, geeft hen weer opnieuw waarde. Frank en ik zijn met hem meegegaan en daaruit is deze foto- impressie uit ontstaan. Verhalen vertellen, jurken uitdelen, tijd met de ouderen in het dorp doorbrengen- dat doet Elias 2-3 keer in de week!

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2008/10/24/mitava/

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.