De reis, het onderwijs en de was

Nou we zullen het verhaal van zaterdag even afmaken. Dus wij ergens in de middle of nowhere met Antonio en Eduardo op pad. Zegt Antonio dat hij nog iemand kent, ook een `branco` (bleek een Aziaat maar dat is hetzelfde) en of we daar nog even langs konden. Ik had `em wel een beetje zitten met onze enorme omzwervingen maar goed ´just go with the flow´. Bleek het een zendelingsechtpaar van New Tribes Missions te zijn die binnenkort bezoek krijgt van nog een ploeg Hollanders waaronder Nanne Groot uit Andijk (geboortedorp van Sandra en haar ouders wonen daar nog steeds). Hoe klein kan de wereld zijn? Dit echtpaar zit ook echt in de bush met drie keer niks in de buurt maar dan weer wel een goed zonnepaneel met een goedwerkende vriezer in de keuken. Je raadt het echt nooit in dit land!

Na dit vrolijke samenzijn, we hebben het huis en hun stuk land bekeken en in lekker koud glas water gedronken, zijn we de rio Luchiringo overgestoken en bleken we via een short cut met anderhalf uur weer terug te zijn in Lichinga. De rest van de avond gezellig bij Jan en Bonnie gezeten. Op zondag heb ik gesproken in de kerk bij de mercado central over de verloren zoon en Elias was er ook om me te vertalen. Het ging goed, de mensen waren echt blij om meer te horen over onze liefdevolle hemelse Vader. De dienst was van 10 tot 13 (voor mensen die denken dat wij lange diensten hebben, valt allemaal best mee dus). Deze keer had pa zijn camera in de aanslag toen de verschillende groepen de kerk al zingend binnenkwamen. Toen we terugkwamen hebben we met z´n allen heerlijke pompoensoep gegeten en daarna koffie met pompoencake. Echt superlekker! Omdat we laat aten zaten we ´s avonds nog vol hebben we gewoon nog twee stukken pompoencake gegeten als dinner. ´s Avonds laat kwamen er nog twee bezoekers. Weer een ander zendingsechtpaar wat ergens in de bush zit en contact onderhoudt met Jan en Bonnie.

Vandaag ben ik begonnen met lesgeven over praise & worship. Het ging hartstikke lekker en omdat het contact met de studenten al lang al gelegd is gaat het allemaal soepeltjes. Ik geniet echt van lesgeven hier. Er kwam nog een grote verrassing langs: Jamie! Een Lichinga-vriend van het eerste uur die had gehoord dat we er waren en ons kwam opzoeken. Ik was heel blij hem weer te ontmoeten. We hebben telefoonnummers uitgewisseld en spreken deze of volgende week nog wat af. Ik heb hier lokaal een sim-card gekocht (kost 1,67 euro en dan heb je nog beltegoed ook!) dus ben lokaal bereikbaar en dat is best handig af en toe.

Vanavond gaan Sandra en mam koken bij Jan en Bonnie. Het wordt kip in tomaten-kokos saus (jammer Gwen kun je weer niet mee-eten) met boontjes en rijst. Ik ga nog wat voorbereiden voor morgen en pa is bezig met het lassen van de toren-boven-op-de-andere-toren. Oftewel het gaat prima met ons hier. Sandra en ik gaan volgende week met Jan kijken en praten over waar we misschien zouden kunnen gaan wonenhurenbouwen of iets dergelijks. We gaan nu nog even knijpers kopen want Sandra heeft de was gedaan maar alles waait van de lijn af en dan moet je weer overnieuw beginnen.

Doei doei lieverds en kanjers en andere mensen die meelezen.
Frank en Sandra

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2007/06/04/de-reis-het-onderwijs-en-de-was/

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Hello Frank en Sandra,

  Ik wens jullie Gods Rijkste zegen toe en ik kijk ernaar uit om te zaaien in jullie werk.

  Groetjes,

  Ly

 2. Hallo allemaal,

  Wat leuk om jullie avonturen te lezen.
  Ik vind het wel heel bijzonder Frank dat je zelfs zo ver weg aan me denkt met het eten. Ik was toch graag gekomen om de soep te proeven, maar ja nu kan het niet door gaan he 😉

  Veel zegen voor jullie allemaal,
  Liefs Gwen.

 3. Hallo allemaal.
  Hoe ik deze mededeling moet brengen weet ik niet goed, maar tante Sjaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag in haar slaap overleden. Die zaterdag daarvoor ben ik nog bij haar op visite geweest. De woensdag voor haar overlijden heeft ze nog heerlijk met een vriendin gewinkeld. Een of twee dagen erna voelde ze zich niet zo goed. Maandag 11 juni is de uitvaartdienst in de gereformaarde kerk te Andijk. DAt dit zo laat is heeft te maken dat een zoon met zijn vrouw in het buitenland was. De officiele rouwkaart heb ik nog niet ontvangen doordat het allemaal verlaat is. Ik en vele anderen met mij zullen haar missen. okè dit was het dan. Vandaag is Fred jarig, zaterdag ga ik naar zijn feestje. Veel liefs voor jullie allemaal daar van mij. Mam!! Doei.!!!!!!!!!!!!!!

 4. Hallo Frank en Sandra en andere kanjers die allemaal meelezen. Wat een uitvinding, het internet. Zo blijf ik heerlijk op de hoogte. Wat leuk dat jullie mensen ontmoeten van NTM, en dat ik op die zendingsdag in Leersum al zoveel verhalen heb gehoord van de zendelingen die daar om deze tijd ook zijn en ik ook Nanne groot en zijn gezin heb gesproken, dat geeft zoveel verbondenheid. Zaterdag j.l. heb ik samen met Marion een ontmoeting gehad met Paul v.d. Weide die met zijn vrouw als zendelingen in Venezuela zitten. Als je dan al die verhalen hoort begint mijn hart ook warm te worden voor zo iets, maar ik houd niet van kakkerlakken,slangen en dergelijke beesten. Als jullie voor een woning kijken houd dan ook even rekening met mij. Lieverds ik mis jullie maar ik houd het nog wel even vol. Het is een goede oefening. Frank veel zegen met je lessen deze week en Piet veel zegen over jouw klussen daar. Ben benieuwd naar jouw verhalen en film. En Baukje kun je het allemaal bijbenen? Gaat je engels goed vooruit? Heel veel zegen allemaal. Ik blijf bidden voor jullie!!!!!!
  Liefs en een dikke knuffel voor allemaal.

 5. Hallo leuke jullie!
  Ik vind het superleuk om jullie verhalen mee te lezen! En ik vind het nog leuker om jullie straks weer te zien en alles te horen. Maar voor nu moeten jullie eerst lekker genieten in Lichinga. Heel veel zegen verder in alles waar jullie mee bezig zijn. Ik bid voor jullie!

  Liefs en een kus,
  van je leuke zus 🙂

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.