Sandra is klaar….nu mag ik aan de bak.

Hoi lieverds,

Gaat alles een beetje goed daar in Nederland? We beleven hier hartstikke veel maar dat wil niet zeggen dat we niet aan jullie denken hoor! Ik zal eens kijken of ik de draad van het vorige stuk kan oppakken. Ik ben ondertussen weer helemaal toppie en kiplekker. Donderdag nog een flinke hoofdpijn maar dat ging wel. Ik ben met pa en zijn leerling Dinis de stad ingegaan om inkopen te doen voor het geiserproject. Wat blijkt….de geiser werkt op gas en waterdruk. Maar….. er is niet genoeg waterdruk. Er staat wel een enorme watertoren naast het huis maar die is niet hoog genoeg. Maar zoals gezegd, pa is niet voor een gat te vangen. We gaan bovenop de bestaande watertoren een nog hogere constructie maken. Benodigdheden: twee keer een stalen kokerbalk van 6 mtr (kost 500 meticais per stuk), een grote olie drum van 200 ltr (was ff zoeken maar vonden we voor 750 meticais, een kilo las elektroden en een nieuw ijzerzaagje. Het blijft leuk om op pad te gaan met iemand die echt alleen maar portugees spreekt. Dan komt het hele handen en voetenwerk van pas. Maar we hebben alles gevonden! Nu gaat pa alles aan elkaar lassen en monteren en dan hopen we dat het werkt. Als er nog iemand een bouwtekening heeft van een windmolen dan mag hijzij die nu op sturen want dat is het volgende project….

Op donderdagavond hadden we een hele gave avond waarin we voor alle studenten persoonlijk hebben gebeden samen met Oliveira en Dinis. Antonio maakte voor het eerste een hele bewuste keuze om zelf op Jezus te gaan vertrouwen. Hij was gewend om met familie naar de kerk te gaan maar het geloof nog nooit zo persoonlijk beleeft. Het was een supergave avond die we afsloten door samen rondom het vuur te zingen. We hadden allemaal dingen opgeschreven die nog tussen God en ons instonden: pijn uit het verleden, dingen die we niet hadden moeten doen. De briefjes waar we dat op hadden geschreven (behalve Paulo want dat is wel de oudste maar hij kan zeer moeilijk schrijven) gooiden we in het vuur. Het was heerlijk om onder de afrikaanse volle maan te zingen dat we al die dingen achter ons mochten laten.

Op vrijdag hadden we eerst een stafmeeting. Eerst een uurtje (aan)bidden onder charismatische leiding van frank en oliveira en toen onderwijs van Sandra over eenheid. We sloten af met het samen vieren van het avondmaal. Daarna heeft Sandra het laatste deel van haar les gegeven. Het is erg goed gegaan: de studenten waren erg blij met de lessen en konden ook goed verwoorden wat ze hadden geleerd en ontdekt deze week. Al met al ben ik natuurlijk trots op mijn kanjer! Ze kreeg nog een paar interessante vragen toen ze les gaf over olie als symbool van de Heilige Geest. Na het hele gedeelte kwamen de vragen: met wat voor olie moet je dan zalven en met hoeveel? Altijd praktisch die DTS studenten.

Vandaag is het zaterdag en we waren uitgenodigd door Antonio en zijn vriend Eduardo om naar zijn huis te komen, zijn gezin te ontmoeten en hij wilde ons een aantal plekken laten zien. Na het bezoek aan zijn huis gingen we naar een plek even buiten Lichinga……….toen ik na drie kwartier wat door te begon te vragen bleek dat we naar Mwembe gingen wat echt een heel eind weg ligt. Na nog drie kwartier zei hij dat het nu niet ver meer was….na ongeveer 2 uur rijden kwamen we aan. (een afrikaan heeft dus duidelijk een ander idee over afstand en tijd). Mijn half uurtje computertijd is bijna om dus de volgende keer meer over deze bijzondere trip.

Groetjes, love,hugs & kisses van
Frank en Sandra

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2007/06/02/sandra-is-klaar-nu-mag-ik-aan-de-bak/

2 reacties

  • Rico en Anneke op 2 juni 2007 om 23:12
  • Reageer

  Hoi, leuk om weer wat van jullie te horen. Ik ben echt jaloers, hi hi.

  Op internet is veel te vinden over het zelfbouwen van een windmolen… dus… zoek op zelf bouwen windmolen bij onze vrienden van google en je vind genoeg.

  groet,
  Rico

  • Klaudia op 2 juni 2007 om 23:06
  • Reageer

  Nahhh niet zo’n rare vraag hoor, hoeveel olie je gebruikt bij het zalven. Ik hoorden eens een verhaal (echt gebeurd!) van iemand.
  Zijn vader was voorganger. Op een zaterdagmiddag zag hij dat zijn vader languit op zijn gezicht voor het altaar in de kerk lag. Hij was vurig aan het bidden en huilde terwijl hij bad. Toen hij dit zag dacht hij dat zijn vader ziek was. Dus hij pakte de fles olie die op het altaar stond en goot die helemaal leeg over zijn niets vermoedende vader. Hij vertelde dat de olie vlek in het tapijt jaren lang een levend bewijs is geweest van zijn daad.
  ha ha ha ja mooi verhaal!
  He, fijne zondag morgen x Klaudia

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.