Sandra… live vanuit Lichinga

Hallo hallo,

Ik (Sandra) zal ook eens wat schrijven… Ten eerste; ik vind het heerlijk om weer hier te zijn!! Gister ontmoetten we verschillende vrienden die nu in Lichinga zijn maar normaal 100 km verderop in een klein dorpje wonen. Ze wonen daar nu zo’n 1,5 jaar en zijn met een team van 6 volwassenen en 4 kids de enige christenen in het dorp. Ze bouwen hun huis, vragen hulp aan de dorpelingen en bouwen langzaam maar zeker een goed contact met hen op. Ze leren de gebruiken van het volk en leren de taal… een hele uitdaging want dit dorp is ver van ยดde bewoonde wereldยด. Door hun daden laten ze zien wie Jezus voor hen is en soms kunnen ze wat kleine dingen vertellen. Er komen vanzelf wel vragen. Ik bewonder hun karakter; daar kan ik veel van leren!

Ondertussen heb ik alweer 3 ochtenden les gegeven over de Heilige Geest. De eerste dag hebben we gekeken naar de Geest in het oude testament, de tweede dag naar het werk van de Geest in Jezus en vandaag naar de uitstorting van de Geest op allen. Vanavond gaan we voor de studenten bidden, als ze weer een stap verder willen in hun leven met God.

Het is behoorlijk intensief, maar ik geniet er wel veel van. Elias helpt door mij te vertalen en dat doet hij erg goed! En zo leer ik zelf ook weer.

A.s. vrijdag is het kinderdag in Mozambique. We hadden een aantal dingen meegenomen voor de school die ze hier aan het starten zijn, o.a. slingers, balonnen, een skippybal enz. Degene die de school leidt had niks om de kinderen mee te verrassen, dus toen wij de meegebrachte spullen brachten was ze erg blij, voorziening noemde ze het. Terwijl wij helemaal niks wisten over de kinderdag… Vrijdagmiddag gaan we samen de school bezoeken. Ben heel benieuwd; eerst stond er alleen een klein rond gebouwtje en nu schijnt het eerste klaslokaal ook al gebouwd te zijn. Het zal leuk zijn als we zien hoe de kinderen van de meegebrachte spullen genieten.

Verder ben ik (Frank) niet helemaal toppie (nooit geweest zul je nu denken) maar ik bedoel eigenlijk dat ik gisteravond mijn eten twee keer gezien heb terwijl ik een keer meer dan genoeg vind. Het rommelt allemaal wat, maar we gaan vrolijk verder. De auto die we van Orlando lenen komt echt super van pas. Heerlijk om zelf een beetje rond te kunnen toeren.

Nou, we gaan eens kijken of pap de geiser al heeft hangen bij Jan en Bonnie. Het metaal hier is zo slecht dat alles direct begon te lekken maar is niet voor een gat te vangen. Hij is tegelijkertijd een van de werkers op de boerderij aan het leren hoe je schroefdraad maakt en dingen aansluit. Erg leuk om te zien dat hij lekker aan de slag gaat. Mam geniet van de rust en alle nieuwe dingen om haar heen en vindt het bijzonder dat ze het mee mag maken.

Als afsluiting willen we graag met ons viertjes ons neefje Ezra feliciteren die morgen 1 jaar wordt. GEFELICITEERD!!!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2007/05/30/sandra-live-vanuit-lichinga/

10 reacties

Naar het reactie formulier

  • Mira op 1 juni 2007 om 21:35
  • Reageer

  Ik heb eindelijk jullie verhalen gelezen. Het blijft toch een andere wereld he! Gods zegen voor alles wat je doet toegebeden. Dikke hug, Mark en Mira

  • Ron, Ien en kids op 1 juni 2007 om 20:15
  • Reageer

  Lieve allemaal,

  LEUK OM OP DEZE MANIER MET JULLIE MEE TE KUNNEN LEZ(V)EN.
  FIJN DAT ALLES ZO GOED GAAT.
  NOU BIJNA DAN.
  GENIET ER MET ELKAAR VAN
  VEEL LIEFS,
  RON, IEN, EN KIDS

  • Damaris en Bas op 1 juni 2007 om 11:23
  • Reageer

  Zoooo hallo,
  moest ff zoeken naar waar ik het adres van jullie pagina ook alweer had…maar zoals je ziet…gevonden!!

  Veel beleefd alweer lees ik…hoe kan t ook anders?!:D

  Sandra, ga je ook nog babietjes vangen daar?

  Heel veel plezier saampjes en dat er veel duidelijkheid mag komen voor jullie plannen volgend jaar.

  liefs Damaris en Bas

  • Ria uit Wenen op 1 juni 2007 om 10:35
  • Reageer

  Hallo Frank en Sandra,
  Dank je wel voor jullie bericht. Ik vind het fijn, mee te kunnen leven.Het is goed te horen, dat jullie heel mooi bezig zijn en goeie ervaringen maken. Buiten dan een paar vervelende dingen, maar die horen er ook bij.
  Frank en Sandra ik wens jullie Gods zegen en veel succes bij jullie werk. Hartelijke groeten ook aan Sandras ouders. Ik vind het heel dapper, dat jullie meedoen.
  Alle goeds wenst
  Ria uit Wenen

  • Klaudia op 31 mei 2007 om 17:56
  • Reageer

  He Lieve schatten. Heerlijk om jullie berichten te lezen.
  Het verhaal van de koffers en kadootjes was nog een beetje groter hoorde ik gisteren van Margo.Die mist jullie wel hoor, en komt dan gezellig hier eten.:-)
  Knap van je Sandra om te spreken! Toppie en petjes af, Ik voel me bemoedigd om ook eens vaker de “stoute schoenen” aan te trekken.
  Dikke kus voor jullie alle 4 X
  Klaudia

  • Margo op 30 mei 2007 om 23:14
  • Reageer

  Oeps per ongeluk men stukje bij het verkeerde verhaal geplaatst, echt heel blond van me ๐Ÿ˜‰ hier komt ie dan nog een keer..

  Hey lieverds!
  Wat fijn om te horen dat jullie zo genieten ๐Ÿ™‚
  Ik heb zo’n plezier van jullie kleine stukjes schrijfwerk. Heb echt een beetje het gevoel dat ik kan mee leven..
  Alles wat hier in almere afspeelt lijkt opeens allemaal niet zo nuttig.. perspectief heet dat geloof ik ๐Ÿ˜‰
  Zo gaaf van je studies San! enne word maar snel weer beter frank..
  En voor alle vier een dikke knuffel en pas goed op jullie zelf ๐Ÿ˜‰
  kuss
  Margo
  ps. hebben jullie toch die oplader perongeluk? ๐Ÿ˜‰

  • Marnix, Magda, Joelle, Levi, Nathan en Ezra op 30 mei 2007 om 21:47
  • Reageer

  Lieve fam,
  Margo heeft me net alle informatie uit verwegnistan voorgelezen en heplt nu met het versturen van dit bericht.
  Bedankt voor de felicitaties names Ezra en ons. Marnix is aan het appeltaart bakken. Tegen de tijd dat jullie terug zijn is er misschien nog een overheerlijke schimmelpunt over.
  Jullie caravan heeft het opwekkingsweekeind overleefd en jullie auto’s krijgen veel aandacht!! Levi vroeg of hij bij jullie mocht logeren frank en sandra. Dat jullie in Africa zitten maakte hem niet uit. alle voorbereidingen voor de markt zijn rond., nu maar hopen op het africa weer.
  Marnix wil even laten weten dat hij het erg leuk vind dat pap een camara heeft gekocht en hij ziet reikhalzend uit naar zijn nieuwe computer!! (geintje)
  We zijn benieuwd naar de verhalen en beelden dus tot gauw.
  Nog een laatste vraagje van Levi, waarom krijg ik nooit eens wat van de arme mensen..
  Groetjes van, Marnix, Magda, Joelle, Levi, Nathan en Ezra

  • Sjoerd op 30 mei 2007 om 21:43
  • Reageer

  Hoi

  Mooi dat alles zo goed verloopt ๐Ÿ™‚
  En dat de studies zo goed gaan…
  En ach een beetje misselijk moet je in de tropen niet over zeuren ๐Ÿ˜‰
  Gezegende tijd nog verder.

  Groetjes,

  Sjoerd

  • EJ&D op 30 mei 2007 om 19:23
  • Reageer

  Hoi,

  We zijn blij te lezen dat alles goed gaat op Frank zijn dubbele maaltijd na dan. Leuk te lezen dat iedereen zijn plekje vindt tijdens jullie reis. Goed gedaan Sandra met de studie! We bidden dat jullie een leerzame, mooie en goede tijd zullen hebben!
  groetjes & blessins

  Evert-Jan en Deana

  • Anonymous op 30 mei 2007 om 17:04
  • Reageer

  Ha, leuk ik ben de eerste die reageert.Fijn, Sandra om jouw verhalen te horen,
  volgens mij gaan de studie geven jouw steeds beter af. Geweldig hoor. Wat zullen de kinderen op kinderdag blij zijn als ze zo verwend worden en hun juf en jullie met hen. Frank ik bid dat je snel weer TOPPIE zult zijn. Ik kan me voorstellen dat pa Walstra in zijn element is, straks komt hij niet meer mee terug. En straks wil ik ALLES van mam Walstra horen, dan kan ik me alvast voorbereiden wanneer ik jullie kom bezoeken. Dat lijkt mij spannend en gaaf. Hier is het mooi weer en alles oke. Ik blijf bidden en wens jullie een gave tijd en Gods zegen. P.S. Frank niet te hard door de bush bush scheuren hoor.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.