Kuchijinji

Hallo allemaal. Ze hebben hier het hele systeem geblokt voor data van buitenaf dus wat ik op de memorystick en cd-rom heb zal ik nu uit mijn hoofd maar een beetje overtikken.

Wat is er ondertussen allemaal gebeurt? We hebben gevierd dat Lisa & Orlando 1 jaar getrouwd zijn. We zijn naar het meer geweest bij Meponda (lake malawi). Ondanks de regen zijn we vrolijk het water ingedoken en hebben we heerlijk gezwommen. Het water was zelfs warmer dan de regen. Het was wel een flinke rit van ruim twee uur om er te komen dus we hadden een goed gevulde picknickmand (koelbox) mee, maar het was het absoluut waard. Echt heel mooi daar, lekker strandje, mooie natuur en warm water (de fotos kan ik nu dus niet laten zien maar die komen wel als we thuis zijn). We hebben een heerlijk relaxed weekend gehad. Wat minder relaxed was, was de onophoudelijke regen van de afgelopen dagen. Ik weet niet of je wel eens een week achter geprobeerd hebt om je was droog te krijgen maar dat was bij ons afgelopen het geval. Sins gister hebben we af en toe weer zonneschijn en dat maakt dingen een stuk aangenamer.

Maandag hebben we bij Geraldo en Luisa gegeten. Geraldo kent gelukkig de westerse cultuur en dat maakt dingen voor ons een stuk gezelliger. Als een mozambiquaan zijn gastvrijheid wil tonen dan gaan de gasten namelijk eerst eten, apart van de rest, en daarna pas de rest van de familie. Dat is de manier op je gasten te eren. Gelukkig weet Geraldo dat wij het veel leuker om samen met zijn gezin te eten en kunnen we praten over al zijn plannen voor de toekomst en hoe het met hem gaat. De kleine Caleb heeft flink last van malaria maar hij trekt al weer wat bij. Geraldo leeft in een echte afrikaanse woning en het is interessant om te zien hoe alles in elkaar steekt. Sandra heeft medische spullen en medicijnen voor hem meegenomen (Geraldo heeft een korte opleiding voor gezondheidswerk gevolgd) die hij kan gebruiken om anderen mee te helpen.

Ik heb dinsdag en vandaag lesgegeven op Kuchijinji (dat betekent bush; niet de amerikaanse president maar van dat groene spul waar ze hier heel veel van hebben). Twee keer een clubje van negen man en dan nog Sandra en Pedro die voor de vertaling zorgt. Gaaf om contact te leggen met de Anglicaanse kerk aldaar. Vandaag hebben we afgesloten omdat er morgen een begrafenis is. Een begrafenis is hier een grote sociale happening waar iedereen naar toe gaat (en er gaan nogal wat mensen dood hier helaas). Maar je kunt er soms bijna een dagtaak van maken om alles bij te houden; de dag van te voren blijf je natuurlijk de hele dag bij de familie om te rouwen en dan de dag van de begrafenis nog. Het onderwijs ging goed en ze hadden interessante vragen. Uiteraard zijn ze ook benieuwd naar hoe de dingen in Nederland gaan en het is altijd leuk om culturen met elkaar te vergelijken. Vandaag sprak ik over het huwelijk en hier is polygamie nog echt aan de orde van de dag dus dat geeft leuke discussies.

Nou ik ga maar weer eens afsluiten, de rest volgt. Doooooooeeeeeeeeeeeiiiiiiiii!!!!!!!!!!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2006/03/08/kuchijinji/

6 reacties

Naar het reactie formulier

  • Paul en Els op 9 maart 2006 om 20:42
  • Reageer

  Trouwens,

  Geen update vandaag? Te druk? Ook een kapot modem…? We blijven jullie volgen hoor!

  Paul en Els

  • Paul en Els op 9 maart 2006 om 20:41
  • Reageer

  Natuurlijk hebben ook wij CU gestemd, maar jammer voor jou Frank, op een ander gemeentelid…

  • Reinder&Klaudia op 9 maart 2006 om 10:03
  • Reageer

  He lieve Frank en Sandra. Goed te horen hoe het gaat bij jullie.
  Hier gaat het ook lekker, we hebben dinsdag als gezin massaal op Frank Obdam CU gestemt. daardoor hebben jullie er een zetel bij 🙂 2 ipv 1
  Hopelijk nemen ze wel de mensen die als eerste op de lijst staan anders zien we je helemaal niet meer 🙁 (dus waarom stemmen we dan op jou eigenlijk???)
  Verder heeft PVDA de grootste winst gehaald. Matthijs gaat vamiddag solliciteren bij P&O; voor een stage plek, dus we gaan nu een net pak voor hem kopen. (grinnik)
  Groetjes en liefs van ons 6,
  Reinder&Klaudia; en de kids

  • JOhan op 9 maart 2006 om 05:59
  • Reageer

  Frank, ek en my vrou is vriende van Paula en Fred Berrington. Ek het sopas jou blog ontdek en sal nog baie hier kom lees (ek lees net baie stadig aan die Nederlands!).

  Dra my groete oor aan Fred en Paula – ek vertaal hulle briewe vir ‘n groep Amerikaans kerkgenote saam met wie ons Bybelstudie doen en die groep bid gereeld vir julle almal….

  Johan en Gina Potgieter
  Minnesota (VSA)

  • Paul op 8 maart 2006 om 21:51
  • Reageer

  Heee,

  Twee dagen geen internet! Wat een ramp (modem kapot), maar nu kan ik jullie gelukkig weer volgen!

  Niet klagen over de regen he! Je moest és weten wat hier allemaal naar beneden komt; is trouwens ook kouder dan het water in het (IJssel)meer.

  Groetjes,

  Paul

  • Rico op 8 maart 2006 om 16:49
  • Reageer

  Techniek staat voor niets 🙂

  Goed weer wat van jullie te horen.. eh. ik bedoel, Lezen!

  Groet
  aRaj

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.