Het gaat goed hier in Lichinga!

Vandaag was de laatste dag van les voor de studenten. We hebben al een soort bonte avond gehad waarin alle drie de groepen een impressie gaven van hun twee maanden outreach. Een echte fun-avond met toneelstukjes en liederen en verhalen. Ze zijn nu nog een week op de boerderij voor evaluatie en om hun plannen te maken voor wat ze nu gaan doen. Er was ook een presentatie van het communicatieteam van Jeugd met een Opdracht Afrika. Echt gaaf om te zien wat er allemaal gebeurt in heel Afrika. Sandra bleef vandaag ook op de boerderij om alles bij te wonen. Gister was voor mij een beetje relaxen, ook wel eens lekker op z’n tijd.

Het is leuk om steeds meer portugese woordjes te gebruiken en af en toe werpen we nog eens een blik in het woordenboek en deel 1 van de cursus ‘portugees voor beginners’ die ik nog snel in mijn tas heb gestopt. Vanochtend hebben we ontbeten met de studenten; dat is niet echt luxe. Een kop oersterke oude thee (uiteraard op een vuurtje gekookt) en dan nog een droog oud broodje met extra veel niks (tenzij je de zandkorrels die erin zitten mee rekent). Het zorgt ervoor dat we extra onder de indruk zijn van deze studenten dat ze zo toegewijd leven en met zo weinig middelen toch het maximale eruit weten te halen.

De realiteit van Afrika ontgaat ons echter niet; er gaan veel mensen dood door aids, slechte voeding en problemen rondom geboorte. Er gebeurt van alles en nog wat in ons hart als we al deze moeilijke dingen tegelijkertijd met alle mooie dingen meemaken. Maar we zijn absoluut bevoorrecht dat we deze tijd hier mogen meemaken. We zijn al behoorlijk vriendjes geworden met een heleboel mensen en worden regelmatig uitgenodigd om ergens op de koffie te komen of te komen eten. Het gaat dus goed met ons hier in Lichinga.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2005/06/17/het-gaat-goed-hier-in-lichinga/

2 reacties

  • EJ&D op 18 juni 2005 om 20:15
  • Reageer

  Hi Guys,

  Goed om te horen dat het jullie goed gaat ondaks de tegenslagen.
  Leuk dat Sandra toch haar plekkie heeft gekregen. We missen jullie maar hopen dat jullie nog veel mooie, leuke en leerzame dingen moge doen en meemaken.
  God Bless

  EJ&D; VDG

  • de Huijsertjes op 17 juni 2005 om 21:53
  • Reageer

  Het maakt dus echt niet uit waar jullie zitten, een bak koffie (in dit geval afrikaanse)haal jij echt overal vandaan…

  En aan eten kom je dus ook iedere dag!

  Geniet van alles om je heen en voor God is geen brug te ver of probleem te groot!

  We bidden voor jullie!

  Dikke zoen van de Huijsertjes

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.