Hoi hoi

En hier zijn we weer live vanuit Lichinga! Het gaat nog steeds allemaal erg goed hier. Ik zal eens een beetje vertellen hoe onze gemiddelde dag eruit ziet. Om 4.45 word ik wakker (meestal van de blaffende honden onder ons raam), blijf nog een half uurtje liggen maar om zo rond 5.30 is het licht en ben ik uit bed. Ik ga dan wat lezen en daarna loop ik naar de keuken (kookplaats is een beter woord want het is een open vuurtje met een tafel erbij en een kraan). Zo rond 6.30 komt diegene die ontbijt-dienst heeft met de broodjes, ik vul mijn thermosfles met gekookt water en ga met een paar broodjes naar ons kleine huisje om te ontbijten. Twee broodjes (type zandgebak, het knarst lekker) waar we dan jam en/of pindakaas op doen en een beker instant-koffie. Om even voor 7 komt Sandra uit bed, die gaat snel ontbijten en dan op de fiets naar Lichinga. Dat is een ruim half uur. De helft van de weg is echt een landweg door de bush en de rest is ge-asfalteerd. Om 8 uur doe ik mee met de dagopening van de studenten. Prachtige afrikaans gezang en gebed in het portugees. Soms blijf ik bij de lessen en soms ga ik naar Orlando’s huis in aanbouw. Dat is vlak bij de boerderij waar we logeren. ‘s Middags eten we meestal bij Orlando en Lisa. We zijn intussen erg dikke maatjes geworden en ze zorgen erg goed voor ons. Sandra is de hele dag onderweg met Marleen in het ziekenhuis of op een andere plek waar de zwangere vrouwen komen voor controle. Vandaag gaan we daar eten en Sandra vertelt mij zojuist dat we nu moeten gaan. Dus tot de volgende keer maar weer.

Doei, doei

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2005/06/21/hoi-hoi/

7 reacties

Naar het reactie formulier

  • MrBassman op 26 juni 2005 om 21:29
  • Reageer

  Hoi Frank en Sandra,

  Oke, oke, ik zal niet meer zeuren als de wekker PAS om 6.15 af gaat…

  Ik benijd jullie wel hoor! Lijkt me echt super gaaf zo’n reis. Wel heel leuk om zo mee te kunnen leven!

  Groetjes,

  Paul

  • koen en lydia op 26 juni 2005 om 00:46
  • Reageer

  hoi frank en sandra,
  hierbij een berichtje van lydia en koen.
  Wij zijn vrijdag 17 juni de gelukkige ouders geworden van onze 2de dochter: esther anne zoetelief.
  Veel succes en Gods zegen daar gewenst.
  groetjes van Koen en Lydia en Naomi

  • Liesbeth Volk op 25 juni 2005 om 16:21
  • Reageer

  Natuurlijk, zelfs in Afrika,ligt Sandra graag nog wat langer in bed. Leuk dat de honden of de zon er geen invloed op hebben.Ik zou natuurlijk uitgebreid kunnnen beschrijven wat ik heb gegeten de afgelopen dagen, maar dat zou toch al te liefdeloos zijn. Nee, gekheid, ik vind het heel bijzonder zo met jullie mee te kunnen reizen. ‘k Hoop dat jullie dingen leren, die wij weer van jullie kunnen leren. Tot schrijfs,

  Dikke kus, Liesbeth Volk

  • Dientje op 24 juni 2005 om 14:23
  • Reageer

  Hoi allebei,
  Dat is zoooo goed van God hoe Hij situaties ten goede kan keren , en deuren opent die je niet voor mogelijk had gehouden.
  Met de hitte hier weten we een beetje hoe het is daar, wat het weer betreft. Hoe gaat het met het portugees leren, en dan heb je natuurlijk de plaatselijke taal nog.Boeiend allemaal! Straks droom je ook nog in 3 talen.
  Veel zegen en groetjes , Dientje, Jurgen en family

  • marion op 23 juni 2005 om 18:28
  • Reageer

  Hej lieverds!! nou, jullie missen niks hier hoor…het mag dan lekker weer zijn maar zoals ik hoor is het in Afrika veel leuker dan hier. Maar jah, wel foto’s maken he? ik wil ze allemaal zien hoor!! Leuk om te horen hoe het daar met jullie gaat en wat jullie allemaal beleven.
  We volgen jullie belevenissen op de voet en geven het door aan de walstra’s.
  Heel veel zegen verder en wij houden van jullie!! heel veel, liefs en knuffels Marion en mama

  • Klaudia op 22 juni 2005 om 11:30
  • Reageer

  lieve luitjes, als ik dit zo hoor, is jullie reis wel heel goed voor de lijn? Heb je al bevallingen gedaan Sandra? of alleen maar mee kijken en zorg voor zwangeren?
  Het is hier in Nederland ook bloedje heet, dus we voelen een beetje mee met jullie. 🙂
  Groetjes van ons alle 6 hier, Klaudia

  • HOS op 21 juni 2005 om 20:58
  • Reageer

  Dag beste Frank en Sandra,

  Tjonge, wat een belevenissen daar in de rimboe! Wij wensen jullie heel veel zegen en kracht van God’s Geest toe!

  Tot gauw.

  Anneke en Harmen Otto Smedes

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.