A blessing in disguise

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Dat is ook in Afrika zeker een dagelijkse realiteit. Maar Sandra kreeg maandag wel een erg vervelende medeling. Ondanks eerdere toezeggingen van het ziekenhuis bleek het toch niet zo eenvoudig om in het ziekenhuis te kunnen komen werken. Onze vrienden hier in Lichinga hadden voor ons geinformeerd en het zou allemaal zo geregeld zijn als Sandra er eenmaal was. Echter, nu het er op aankwam moest er toch toestemming worden gevraagd aan hogere instanties. De hele documentenzooi zou moeten worden opgestuurd naar het Maputo en voordat dat weer terug zou zijn, zouden wij al lang en breed in Almere zitten. Dus een dikke teleurstelling. Echter, het mooie van op pad met God is dat als er een deur dicht gaat dat Hij vaak een andere opent. Sandra had al contact gehad met Marleen, een belgische verloskundige die hier werkt voor artsen zonder grenzen. Sandra heeft met haar gesproken en het blijkt dat ze prima met haar mee kan. Dan komt Sandra op precies dezelfde plaatsen in precies hetzelfde ziekenhuis, ziet ze en doet ze precies dezelfde dingen maar dan met een nederlands sprekende gids erbij die er alles aan doet om haar zoveel mogelijk informatie mee te geven. Dat is nou wat ze noemen een ‘blessing in disguise’. Ze heeft nu al twee dagen meegelopen en is erg enthousiast over wat ze allemaal hoort, ziet en leert.

We zijn uitgenodigd om elke middag warm te eten bij Orlando en Lisa. Orlando is een local die al heel wat jaren met Jeugd met een Opdracht werkt en recent getrouwd is met Lisa uit Engeland. Ik help Orlando af en toe bij de bouw van het huis waar ze volgende maand in hopen te trekken. Ik geef af en toe wat gitaar les, doe dingen samen met de DTS-studenten (Discipleship Training School), leer wat Portugees en fiets af en toe op en naar van de boerderij naar de stad om inkopen te doen, mensen te ontmoeten en om af en toe iets op het internet te zetten. Morgen krijgen de DTS-studenten hun diploma en mij is gevraagd om te spreken bij deze gelegenheid. Dat doen we op ze Afrikaans dus zo formeel een mooi aangekleed mogelijk (ik heb voor dit soort situaties speciaal een stropdas meegenomen dus dat gaat helemaal goed komen). De dingen gaan hier erg goed, we hebben een bijzonder goede tijd en ontmoeten een boel bijzondere mensen.

Oke dan, nog even een kort verhaaltje voor het Afrika-gevoel. Gisteravond aten samen met de studenten. We aten shima met kovi; dat is maispap met een soort grove spinazie. Bij het avondeten is het al stikdonker dus je staat met een stel mozambicanen (die je bijna niet ziet in het donker) te eten. Dat doe je dan uiteraard met je handen want je ziet echt niets; dus eten met mes en vork is niet alleen voorbodig maar zelfs bijzonder onhandig in het donker. Veel liefs, groetjes, hugs and kisses van de andere kant van de aardbol.

Frank en Sandra

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2005/06/15/a-blessing-in-disguise/

3 reacties

  • Liesbeth op 17 juni 2005 om 12:49
  • Reageer

  Nou nou, wat een belevingen. San, wat naar dat je gezicht zo te lijden heeft. Hoop dat dat snel beter wordt. De kinderen hebben dus inderdaad vrij deze week, en het weer gaat zowaar ook mooi zijn a.k. weekend. We gaan naar een vliegshow op zaterdag. Ook genieten, maar blijf toch meeleven met jullie en stel me zo voor dat ik met jullie meewandel en fiets.
  Love you.
  Liesbeth

  • Klaudia op 17 juni 2005 om 10:17
  • Reageer

  ‘Lieve schatten, wat bijzonder goed voor Sandra! Zo zie je maar weer. 🙂 Hier gaat ook alles goed, Margo is geslaagt voor haar VWO!!!! Jippie!! Hanneke gaat 0ver naar 4 Havo, ook echt een wonder!!!, ze heeft er hard voor gewerkt. Jessica zwemt het water dun, met het wedstrijdzwemmen waar ze helemaal de smaak van te pakken heeft. En Matthijs, ja…. ach die scharreld ook gewoon lekker door.
  Reinder zit op zee en komt volgende week weer thuis.
  Ik geniet van het mooie weer en ben lekker veel aan het lezen voor mijn ontspanning. Nou veel liefs en blessinkjes, Klaudia

  • Rinske en Lieko Helmus op 15 juni 2005 om 23:07
  • Reageer

  Beste F&S;!
  Fijn deze goede berichten te lezen!
  Afgelopen maandag bij H&M; vergaderd. Geen coupe d’etat!
  Morgen komen Sigrid en Rainer bij ons eten. Schoolvakantie in Almere dus geen celgroep.
  Wij zijn vandaag in Hollandsche Rading geweest om bij Alice en Arthur hand en spandiensten te verrichten.
  Groetjes
  Rinske en Lieko Helmus

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.