Zondag

Vandaag is het zondag. We raken langzamerhand een beetje gewend. Om van de stad naar de boerderij te komen moeten we 35 minuten fietsen over zeer hobbelige weggetjes. We hebben dat ook al een aantal keer in het stikdonker moeten doen (zonder fietsverlichting; en straatverlichting is ook al ‘out of the question’) en dat is echt een uitdaging. Het is leuk om alle vrienden en kennissen weer te ontmoeten van twee jaar geleden. Vandaag heb ik gepreekt in een klein huiskerkje dat wordt geleid door Pedro en Elias die we allebei nog kennen van de vorige keer. Ze herinnerden zich het onderwijs van twee jaar geleden nog en vroegen of ik in hun groep wilde komen spreken. Het was echt gaaaaaaf om te doen. Het ritme van leven is hier totaal anders. Meestal ben ik zo rond 6 wakker, dan wordt het ongeveer licht. De kerk van vandaag begon om 8 uur ‘s morgens. Dat is wel even wat anders dan de 12.30 die we gewend zijn.

Sandra heeft gesproken met Geraldo en samen met Geraldo met het hoofd van het ziekenhuis. Die vond het allemaal best en prima maar nu moeten we ook nog toestemming van het provinciale hoofd van ministerie van gezondheidszaken hebben. Sandra heeft op maandagochtend een afspraak. Dan hebben we slechts drie dingen nodig; hij moet er inderdaad zijn (dat is niet altijd even gewoon hier), dan hebben we nog iemand nodig die vertaald voor Sandra, en dan moet deze vriendelijke vriend in een goei bui zijn en ja zeggen. Als dat allemaal lukt dan kan Sandra min of meer direct door naar het ziekenhuis om daar aan de slag te gaan. Sandra heeft ook al contact met een belgische verloskundige die hier voor artsen zonder grenzen werkt. Dat zijn uiteraard zeer waardevolle en interessante contacten. Verder hebben we ook een aantal zendelingen ontmoet bij wie we zijn uitgenodigd om te komen eten.

We genieten heel erg hier en vinden het zeer bijzonder dat we hier mogen zijn. Ook zouden we jullie heel graag mee laten kijken met alle dingen die we hier zien en leren. We hopen dat het een beetje lukt via de mail en via deze weblog.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2005/06/12/zondag/

5 reacties

Naar het reactie formulier

  • Annemarie op 15 juni 2005 om 14:07
  • Reageer

  He hallo!
  Ik ben wel een beetje jaloers hoor! Gaaf wat jullie aan’t doen zijn!!! Bedankt voor de verhalen!
  Heel veel zegen!!!
  Liefs, Annemarie (en John en joel natuurlijk!)

  • Henk van Diest op 15 juni 2005 om 14:06
  • Reageer

  Hoi Frank en Sandra,

  Heerlijk hoor, evenals anderen genieten we met jullie mee !
  Zou je nog een blikje Afrikaanse buitenlucht kunnen meenemen voor ons, dan kunnen we even inhaleren als jullie terug zijn !
  We hopen en bidden dat alles goed gaat met het gesprek van Sandra.
  En voor de rest: Preach it bro !
  Groeten,
  Henk

  • Anneke op 13 juni 2005 om 19:45
  • Reageer

  En Sandra, hoe is het gegaan?
  Kun je al aan de slag?

  Ik kan me de meeste dingen levendig voorstellen als ik zo mee lees, erg leuk. Sterkte met alle regelklussen.
  En genieten!!!

  Zoen, Anneke.

  • Klaudia op 13 juni 2005 om 11:56
  • Reageer

  He, lieve schatten, ja we genieten zo zeker mee hoor. Maar zou je wat meer ook van Sandra haar plannen en zo kunnen vertellen? Wat gaat ze en wil ze precies doen?
  Hoe ziet het ziekenhuis er uit?
  Nou we horen wel, ik sanp dat jullie het erg druk hebben en veel te doen. Wel fijn dat jullie zo welkom zijn daar en de mensen jullie nog kennen. Niet zo verwonderlijk natuurlijk. Je valt wel op als blanke westerling. En zeker als je Frank en Sandra Obdam heet 🙂
  Ik hou van jullie, pas goed op je zelf en goed insmeren hoor San.
  Liefs, Klaudia

  • de Huijsertjes op 12 juni 2005 om 16:27
  • Reageer

  He Frank en Sandra,

  We hebben jullie gemist vandaag!

  Ben blij dat alles goed met jullie gaat! Pas goed op jezelf(en gebruik zonnebrandcreme..)
  We bidden met jullie mee, dat je op alle punten Gods genade mag zien en ervaren…

  Liefs van de Huijsertjes

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.