Bericht van… Tessa Groot

De tweede week in Lichinga zit er ook alweer op! Mijn naam is Tessa, ik kom uit Bovenkarspel en sinds kleins af aan was het al mijn droom om naar Afrika te gaan. God heeft dit op zo’n mooie manier geleid en nu zitten we gewoon in Mozambique! De tweede week zag er weer heel anders uit dan de eerste week, maar zeker niet minder mooi. Zo hebben we bijvoorbeeld meegelopen in de kleuterklas op de basisschool CECAVI bij juf Bendita. Mooi om te zien hoe zij lesgeeft aan de kinderen. Zij heeft zo enorm veel geduld en aandacht voor de kinderen! Naomi en ik mochten dinsdag zelfs een lesje Engels aan de kinderen geven. Ze waren super enthousiast en deden leuk mee!

Ook zijn we dinsdag naar de markt geweest om bloesjes en capulana’s (traditionele wikkelrokken) te kopen voor de weduwen waar Naomi vorige week over heeft verteld. Veel van hen lopen in kleren met gaten en graag wilde ik iets blijvends aan ze geven. Met de Westfriese Evangelie Gemeente (WEG) heb ik geld opgehaald voor de mensen hier en met dat geld hebben we de bloesjes en capulana’s gekocht. De vrouwen waren er zo blij mee en sommigen begonnen te dansen en God te loven. Wat was dat mooi om te zien! Het is fijn om wat voor de mensen te kunnen doen, al is het maar iets kleins.

Na 2 weken hebben we al zoveel dingen gehoord, gezien en meegemaakt en ik ben benieuwd wat de rest van de komende 3 maanden ons zal gaan brengen! Ik ben God enorm dankbaar voor alles wat Hij mij tot nu toe al gegeven heeft: een ontzettend gezellig onderkomen bij Frank, Sandra en Judah, de leuke en mooie momenten met Naomi en Marlice en de prachtige projecten die hier plaatsvinden. Ik kijk uit naar de rest van de tijd hier in Mozambique!

Groetjes, Tessa

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2023/10/15/bericht-van-tessa-groot/

3 reacties

  • Adriaan op 18 november 2023 om 09:11
  • Reageer

  Groetjes uit Andijk Tessa & de Anderen
  hoe gaat het daar ?
  Leuk dat je Moeder & Oma er zijn toch wel bijzonder toch.
  wens jullie een mooie week samen
  groetjes Adriaan & Ina

  • Adriaan op 18 november 2023 om 09:08
  • Reageer

  Groetjes uit Andijk
  hoe gaat het daar ?
  Leuk dat je Moeder & Oma er zijn toch wel bijzonder toch.
  wens jullie een mooie week samen
  groetjes Adriaan & Ina

  • Piet Walstra op 16 oktober 2023 om 12:00
  • Reageer

  Bijzonder Tessa dat je al van jongs af aan een verlangen hebt om naar Afrika te gaan zo is het ook met Sandra begonnen en daarom weet ik dat de Heer ook met jou een plan heeft het is niet voor niets dat je daar bent.
  we wensen je Zijn zegen toe. Mooi dat je ook door ondersteuning van de WEG iets kon betekenen.
  Groet Piet en Boukje Walstra.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.