Update van Leoni Wierstra

Er is altijd genoeg te vertellen. We hopen te laten zien dat, hoewel er ook genoeg uitdagingen zijn, God altijd een plan heeft en met ons allemaal samen wil werken om zijn Koninkrijk uit te breiden. Biddend in Nederland, actief in Mozambique, iedereen zijn of haar taak in Zijn Koninkrijk. 

Allereerst de voetbalmannen. Judah is samen met zijn vrienden Benny en Leandro bijna dagelijks op het voetbalveld te vinden. Natuurlijk om lekker te voetballen, maar vooral ook om de jongens uit de wijk mee te nemen in gebed, hoe speel je als christen op het veld en de Bijbel in te duiken. Er zijn veel jonge gasten die daardoor over een liefdevolle God horen, die hen wil leren kennen en hen wil ontmoeten. Zo’n andere god dan dat zij gewend zijn. Prachtig toch, dat Judah met zijn vrienden deze zaadjes aan het zaaien is en soms ook al de vrucht kan zien?

Een ander verhaal van 2/3 weken geleden. Tegenwoordig krijgen we steeds meer teams op bezoek. Sandra had recent al een Chileens team op bezoek dat vooral medisch actief was. Nu is er net een ander team uit Chile voor 3 maanden in Mozambique. Hun missie is het verkondigen van Gods evangelie. Zij hebben net het theoretische gedeelte van hun missie achter de rug en zijn nu in Mozambique voor het pratijkgedeelte. En we hebben ook een team vanuit Hawaii op bezoek gehad, een DTS-outreach. Al deze teams zijn verbonden met Jeugd met een Opdracht, echt een internationale zendingsbeweging dus! 

Het outreach-team uit Hawaii ging bij ons achter de wijk in om met mensen te connecten en verhalen te vertellen die uit de Bijbel komen. De meeste van onze ‘buren’ kennen ons via de kliniek of via de speeltuin waar hun kinderen spelen. Onze collega Arcanjo was mee om te vertalen naar de lokale taal. Eliza, had een praatje met een vrouw uit onze community en zij vertelde het evangelie en deze vrouw was ontzettend geïnteresseerd. Zij wilde die vrede en liefde ook! Arcanjo leidde haar in een gebed en deze vrouw maakte de keuze om ook bij Jezus te willen horen. Prachtig! 

Tegelijkertijd, een enorme uitdaging. Gelukkig gaan onze collega’s wekelijks de wijk in en kunnen zij deze vrouw regelmatig bezoeken. Als je mee wil bidden voor deze vrouw, heel graag! 

In de kliniek wordt ook flink werk verzet. Het verven is bijna klaar. Daniël is binnen bezig om de keukens te installeren en dan kunnen we aan de slag met de kasten en bureaus in elkaar te zetten. Met een paar weken zouden zomaar de eerste kamers in gebruik genomen kunnen worden! Mooi om te zien hoe ons onderhoudsteam aan het werk is en eigenlijk het meeste werk nu door dit team gedaan wordt! Het is ook wel nodig dat de kliniek uit het bestaande huis gaat want er komt weer een discipelschapscursus aan. 

Eerst eindigt in oktober de Foundation of Education, de school die zich richt om mensen op te leiden tot een goede docenten die God kennen en Hem bekend maken. Wij hebben in deze school 7 studenten en hoewel niemand van ons dagelijks betrokken is, zijn we heel blij met Juan (Mexicaanse collega) die deze school leidt. Lesgeven, aanbidding leiden, mentor zijn en helpen met boodschappen doen zijn wel activiteiten waar we bij helpen en dan is het mooi om te zien hoeveel je kunt bereiken als je toekomstige docenten op kunt leiden om hun werkveld als bediening te zien! De toekomstige generatie in Mozambique gaat Jezus ontmoeten! 

Als deze school geëindigd is, start al heel snel de Discipelschapscursus. Vier weken lang ontvangen we (jonge) christenen die God beter gaan leren kennen zodat zij anderen kunnen vertellen over wie Hij is. Wat je niet hebt, kun je ook niet geven en de focus ligt dus ook op de persoonlijke relatie met God en hoe je die kunt onderhouden. Naast de input gaan we ook een week op outreach, om dat wat we geleerd hebben in de praktijk te brengen. Arcanjo en Mael leiden deze cursus, wij helpen op de achtergrond mee zodat onze lokale collega’s leren zelf deze cursussen te organiseren. 

Mooi hè, om te zien hoe God zijn verhaal in Mozambique bekend maakt? We hebben ook nog een nieuwe ministry op onze basis: alfabetisering voor kinderen! Dit helplt zoveel kinderen uit onze wijk om te leren lezen! Iets wat ze op hun eigen school helaas te weinig leren… kun je het je voorstellen…

Een uitdaging is het ook om alle papieren in orde te hebben. Eenvoudige klusjes kosten soms heel veel tijd en energie. Zaken waar Frank en Sandra, achter de schermen, veel energie en tijd in steken. Gebed is altijd welkom. Ook voor ons, familie Wierstra die eind dit jaar Mozambique achter zich laat. Onze kinderen doen het goed, na hun schoolwerk thuis zijn ze vaak op het centrum te vinden waar ze met hun vrienden een goede tijd hebben. 

Dank jullie wel voor jullie medeleven!

Hartelijke groet uit Mozambique! 

Familie Obdam en familie Wierstra

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2023/08/30/update-van-leoni-wierstra/

3 reacties

  • piet en boukje walstra op 31 augustus 2023 om 17:26
  • Reageer

  Geweldig wat God aan het doen is in Mozambique. Aan Hem alle eer. Wat bijzonder dat God jullie daarvoor wilde gebruiken. Groetjes aan Familie Obdam en Familie Wierstra . zOne gebeden gaan naar jullie uit.

  • Jurgen op 30 augustus 2023 om 12:42
  • Reageer

  Mooi die concrete verhalen. De plek, het getuigenis en de ontwikkeling maakt jullie bijdrage aan het herstel van Lichinga en omgeving binnen handbereik. Een herstel richting onze schepper, Hij die was, die is en komen zal. Hallelujah. Be strong in His happiness.

  • Elly op 30 augustus 2023 om 08:41
  • Reageer

  Heel mooi om te zien dat het evangelie zich verspreidt als een Olievlek over Mozambique..

  Xx

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.