Dopen tussen de bedrijven door

Het is een gewone doordeweekse dag als Ámido (onze dag guard) naar me toe komt met een vraag. Bij hem thuis is hij stenen aan het maken en bakken om te verkopen en om zijn huis mee af te maken. De twee jongens die hij  daarvoor had ingehuurd als hulp heeft hij het evangelie uitgelegd en gediscipeld en nu willen ze graag gedoopt worden. Zou ik misschien morgen willen rijden met de auto en dan ook maar meteen nog even een stuk onderwijs er bij doen? Doopdiensten gaan hier redelijk aan de lopende band door. Vanuit de kleine huiskerkjes in de dorpen kun je bijna elk weekend wel een verhaal horen van een paar dopelingen. We waren een maand geleden al met een huiskerk gaan dopen in Mitava maar ik ga graag nog een keer! Dus met een paar mannen in de auto en op naar het water. Ik doe een stuk onderwijs over Romeinen 6 en daarna bidden we. Vervolgens het water waar de twee mannen gedoopt worden. De eerste  dopeling was erg verrast dat het zo snel voorbij was (langer onder water lijkt mij toch ook geen pretje) en vond het bijna jammer. Daarna hebben we ze in het midden gezet en voor ze gebeden. Dat was weer een mooie en welbestede middag hier in Lichinga. Steeds meer Yao mensen kennen de Here Jezus. Bidden jullie mee dat ze standvastig mogen zijn in hun geloof als ze door de eerste beproevingen heen gaan?

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2023/08/11/dopen-tussen-de-bedrijven-door/

3 reacties

  • Klaudia op 12 augustus 2023 om 12:37
  • Reageer

  Hallelujah! Mooi nieuws

  • Gert op 12 augustus 2023 om 10:16
  • Reageer

  Toch fantastisch dat Amidó zo’n levend geloof heeft en daarin actief is.
  Daar zouden veel mensen, inclusief ikzelf, een voorbeeld aan moeten nemen.
  Jezus volgen, elke dag.

  • Elly op 12 augustus 2023 om 07:17
  • Reageer

  Geweldig, Frank!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.