Road trip

En toen… drong het ineens tot mij door dat Judah al 7 maanden geen enkele hele week vrij heeft gehad van zijn ‘home school adventure’. Want ja, als je ze zelf niet plant, komen ze ook niet spontaan. Dus hebben we bedacht dat we er even tussen uit wilden. Dat was natuurlijk ook het plan: we zouden 7 weken naar Zuid Afrika om een leiderschaps cursus te helpen staffen. Vervolgens hadden we een super gave en al jaren over gedroomde Europa tour gepland en nu, mid juli zouden we daar al van terug zijn en van ons verlof (en van jullie!) in Nederland genieten.

Maar ja, we kunnen het land niet uit en omdat alles anders gaat, zijn we ‘gewoon’ maar doorgegaan met wat we deden en tja, daar waren we wel een beetje moe van. Dus hebben we vrienden in Massangulo gebeld en daar zijn we nu 2 nachtjes. Onze YWAM collega’s: Pedro (Mozambikaans) en Aldenice (Braziliaans) met hun dochtertje Hermínia (9 jaar) wonen ook in Massangulo, dus die hebben we ook kunnen bezoeken. Zij leven midden in het dorp met 3 andere Mozambikaanse stellen, waarvan er 2 bij ons de mini DTS hebben gedaan. Dat was dus een super leuk weerzien. We hadden wat zeep / tandpasta en tandenborstels voor ze meegenomen als cadeautje en ze waren helemaal verbaasd en super dankbaar dat wij aan ze dachten. Hoe simpel kan bemoedigen zijn?! Samen (met totaal 10 kids) leven zij, bakken ze brood, hebben ze een tuin en… evangeliseren zij! Dagelijks komen er mensen bij hen aan de deur die meer willen weten over God en samen bestuderen ze de bijbel. Er is zoveel honger naar Gods woord in onze provincie! Trots op hen!

Foto by Ellis Peeters

Ondertussen zijn we alweer thuis in Lichinga. We hebben ook nog onze collega’s in Mandimba en in Itepela bezocht en bemoedigd. Gaaf dat dit wèl kan in Corona – tijdperk! Kijken naar mogelijkheden ipv vastzitten in onmogelijkheden….. de kunst om te zien wat we juist wèl kunnen doen! (jaja, ik preek tegen mezelf!)

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2020/07/14/road-trip/

6 reacties

Naar het reactie formulier

  • Marleen den Boer op 16 juli 2020 om 09:33
  • Reageer

  Even tijd van ontspanning en rust, ontmoetingen en genieten van elkaar en Gods natuur.
  Het is jullie gegund !

  Jammer dat we jullie deze zomer niet ontmoeten……

  Liefs uit Andijk,
  Marleen den Boer

  • Jim op 14 juli 2020 om 13:20
  • Reageer

  Hoi! Vragen jullie de Heere wel of jullie met verlof of op reis moeten gaan? Als je Zijn wil weet, is er toch nooit een verrassing of teleurstelling? Ik zie tegenwoordig veel zendelingen elke 2 jaar naar Nederland terug gaan, maar als ik boeken van vroegere zendelingen lees, bleek dat amper tot nooit te gebeuren. Ik snap niet waarom dit noodzakelijk is. Mozambique is nu toch jullie thuis?

  • Nella op 14 juli 2020 om 13:16
  • Reageer

  Wat fijn om te horen, lieve mensen

  • Nella op 14 juli 2020 om 13:16
  • Reageer

  Wat fijn om te horen, lieve mensen

  • Jurgen op 14 juli 2020 om 13:06
  • Reageer

  Soms zijn onverwachte ontmoetingen het mooiste wat je overkomt die dag

  • Klaudia de Jonge op 14 juli 2020 om 11:01
  • Reageer

  Oh wat heerlijk zeg. Goed te horen. Een zegen voor anderen zijn en zelf ook gezegend worden. God is goed. Xxx

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.