hard aan de slag voor water

Pa Walstra is hard aan de slag voor ons. Hij heeft al een ijzeren constructie gelast voor om het boorgat heen, zodat niemand straks onze pomp uit het boorgat kan jatten en later gaan we hem ook nog helemaal dichttimmeren zodat er ook niemand vergif of troep in het boorgat kan gooien (jawel, triest maar waar: je moet ook overal aan denken…). Gister hebben Frank en pap 85 meter buis in het boorgat laten zakken: al de meters buis die je gekronkeld ziet liggen gingen erin! Judah en zijn vriendjes fietsten er vrolijk omheen. En jawel…. er is water! We laten het een tijd stromen zodat al de modder er uit gaat: helder water willen we zien. Vandaag getest met een waterglas. Mam had de moed het te drinken; pa dronk het wel, maar spuugde het meteen weer uit. Je proeft nog een beetje de aarde en dus mag Judah nog een tijdje met zijn vriendjes met de waterslang spelen: de grootste lol hebben ze! Wij hebben ook al een extra watertank op onze watertoren geïnstalleerd, zodat, ook als de buren veel water pakken, wij nooit zonder water komen te zitten. Morgen de rest aansluiten en als het allemaal klaar is: een feestje voor de buurt! Met het gebed erbij dat ze ook Degene die het Levende Water geeft zullen leren kennen!
O, alle dorstigen, komt tot de wateren, gij die geen geld heeft, komt, koopt en eet! (Jesaja 55)

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2015/10/08/hard-aan-de-slag-voor-water/

4 reacties

Naar het reactie formulier

  • Carel van Poppel op 14 oktober 2015 om 16:29
  • Reageer

  Hallo lieve vrienden,

  Wat een prachtig resultaat is er gekomen: water uit de gezamenlijke kraan en tevens een prima ontmoetingspunt! Fijn dat een ieder nu kan drinken van het heldere water uit de bron, maar dat ze zich ook gaan realiseren dat het drinken uit de Bron, echt de dorst lest.
  Veel zegen voor jullie werk.

  Hartelijke groet,

  Carel en Wil

  • Marion op 9 oktober 2015 om 12:52
  • Reageer

  Congrats!! Prachtig! Allemaal vooruitgang, en idd… Dat de mensen ook het Levende Water mogen proeven! Fijne tijd met elkaar, tot nog toe lukt dat prima! Veel liefs, van ons, Martin en Marion ???

  • Netty op 9 oktober 2015 om 08:12
  • Reageer

  Wat geweldig dat de pomp er is en het ook doet! Mooi om te zien. En er zal nog wel wat werk aan de winkel zijn maar dit is al een zegen.
  Wat hebben wij dan een luxe met de kraan die altijd water geeft!

  • p.walstra op 9 oktober 2015 om 06:30
  • Reageer

  wat Sandra vergeten is dat er onder aan die buis een Pomp zit 75m diep

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.