Puppies!

Deze ochtend om kwart voor zeven zit ik op de bank met de laptop om een mail te schrijven en terwijl ik net zit hoor ik een hoop gepiep van buiten onder ons houten dek komen. Het houten dek is hoog genoeg om er onder door te kunnen kruipen en als ik naar buiten ga zie ik in het verste hoekje onze vrouwtjes hond Simba liggen……….met een hoop wriemelende puppies op zoek naar melk! Maar liefst 8 tegelijk!!! Octo-mom. We wisten uiteraard al lang al dat ze zwanger was maar vannacht was het dus zover.

Weer een nieuwe ervaring in ons zendelingen-leven. De honden zijn hier niet zozeer omdat wij van huisdieren houden maar vooral om de dieven weg te houden. En dat doen ze zeer goed; vooral Kelubai (een grote ridgeback) is zeer angstaanjagend als hij tegen het hek opspringt en blaft. De honden waren meer een ‘must’ dan een vrijwillige keuze maar goed. Nu zijn ze allebei net over 1 jaar oud (15 maanden en 16 maanden) en hupsakee ze zijn al ouders van een achtling. En zo worden wij verzorgers van een complete kennel! We hebben eerst maar eens extra voedsel naar de nieuwe mama gebracht met veel proteïnen zodat ze een beetje op krachten kan komen. Ze ligt helemaal te shaken in het hoekje.

De puppies lijken echt op hun vader met een donkere kleur (Simba is hoogblond) en de typerende ridgeback lijn over hun ruggetjes. We hopen dat ze het allemaal overleven en dan gaan we over een tijdje kijken voor een leuk nieuw verblijf voor ze want acht is toch echt een beetje teveel.

Groetjes uit Lichinga

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2014/04/01/puppies/

4 reacties

Naar het reactie formulier

  • Tante Gerda op 7 april 2014 om 18:36
  • Reageer

  Ach, wat lief!!! Ben ik even blij dat jullie dáár wonen.
  Je zou bij het zien van deze bolletjes er toch zo in trappen?!
  Geef ze namens mij maar wel allemaal even een knuffeltje.
  Groetjes………….

  • Ciska op 1 april 2014 om 21:42
  • Reageer

  Wat ontzettend schattig zeg!

  • Dientje op 1 april 2014 om 11:48
  • Reageer

  Aaaaahhh lief, mooi om mee te maken, idd goed idee van extra krachtvoer, Mooie plaatjes hoor , we genieten mee..
  leifs, Dientje

  • Jet op 1 april 2014 om 08:50
  • Reageer

  He san en frank

  Bekijk het positief niemand durft ook nog in te breken bij jullie
  Ze gaan al rennen voordat ze uitgeteld zijn! Mooie beesie’s

  XXX jet

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.