bezoek aan Ntoto

IMG_1838Het werd hoog tijd om onze collega’s in Ntoto weer eens te bezoeken. Ntoto is een Moslimdorpje 5 km bij ons vandaan en als eerste hebben we Júlio bezocht. Hij had een moeilijk jaar achter de rug, maar gelukkig heeft hij nu weer een grote glimlach op zijn gezicht; zoals we hem kennen! Júlio heeft contacten met zo ongeveer elke familie in zijn dorp, want hij is er zelf geboren en getogen. De meesten begrijpen er niks van dat hij christen is geworden en kijken het nog altijd met argusogen aan. Publiekelijk zullen ze niets positiefs hierover zeggen, maar ‘s avonds als het donker is beginnen mensen stiekem naar zijn hutje te komen om te vragen hoe het kan dat hij zo positief verandert is en… kan die Jezus dan misschien toch je leven veranderen?

Daarna Idrissa bezocht. Idrissa is vorige maand getrouwd met Esmeralda. En Esmeralda was één van onze DTS studenten! Voor haar is alles nieuw, want zelf komt ze uit een Makua familie en nu moet ze ineens Chi-Yao leren! Zij had al een dochtertje van 3 (net 2 maanden ouder dan Judah!), omdat haar familie haar eerst (op haar 15e) had gedwongen om met een veel oudere man te trouwen. Dat huwelijk liep al heel snel stuk, maar we zijn blij voor haar dat ze nu een veel betere man heeft gevonden. Idrissa laat ons zijn kwekerij zien en hij heeft vele boompjes en mooie planten en bloemen die hij verkoopt. Hij evangeliseert terwijl hij werkt en zo heeft hij tegelijkertijd ook wat inkomen.

Op de terugweg begint het te regenen… we lopen op de asfaltweg, maar ze zijn al maanden bezig die weg te verbeteren. Het is dezelfde weg die voor ons huis langs loopt. Ach, alles gaat hier langzaam. Maar toch, als je dan maar langzaam vóóruit gaat!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2014/01/24/bezoek-aan-ntoto/

2 reacties

  • Ciska op 7 februari 2014 om 13:24
  • Reageer

  Wauw!

  • klaudia op 24 januari 2014 om 18:44
  • Reageer

  wat een mooie foto’s en wat een mooi verhaal. Goed om te lezen en te horen. x

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.