op reis in Afrika

Waaauw, we zijn klaar met alles wat met DTS te maken heeft. We hebben alles goed afgerond met z’n allen en het was echt een feest. De kinderen hadden een fantastisch feest waarin ze allemaal een eigen ‘diploma’ kregen van de juffen die het kinderwerk verzorgden. Ze kregen allemaal een woord mee dat hen omschreef en op Judah’s diploma stond in dikke letter ‘decidido’ (vastbesloten) en dat was erg raak. Ons apie weet inderdaad heel erg goed wat hij wil en maakt dat ook kenbaar. Op zaterdag 9 november hadden we onze feestelijke sluiting met alle studenten en alle lokale zendelingen en mensen die hebben meegeholpen en meegebeden (waar waren jullie eigenlijk, we hadden op jullie gerekend ;-)). Grapje natuurlijk, onwijs bedankt voor iedereen die heeft meegeleefd, meegebeden en meegegeven voor deze geweldige school! Daarna nog evaluatie met het team aan het meer (was veel werk voor ons maar tussendoor kun je tenminste in prachtig helder water duiken!). Ik had helaas tussendoor weer eens malaria voor de tigste keer in mijn leven en aan het meer kreeg Judah voor het eerst in zijn leven ook malaria (we hebben laten testen om zekerheid te hebben).

Maar nu……….zijn we op reis door Afrika. Na zo lang hard gewerkt te hebben gaan we eindelijk iets doen waar we al jaren van dromen en waar we jaren voor gespaard hebben: op vakantie in Zuid Afrika. Heerlijk om een maand alles achter je te laten en uit te rusten en tijd voor elkaar te hebben zonder interrupties. We zijn uit Lichinga gereden naar Blantyre en hebben daar drie nachtjes geslapen en gerust (Sandra heeft de helft van de tijd alleen maar op bed gelegen om bij te komen)….

Daarna zijn we Malawi uitgereden en Mozambique weer in, om naar Tete te gaan (kijk even op de wereldkaart dan snap je onze route; Malawi steekt nogal uit zoals bijv, Limburg en het is het makkelijkst om dus van Mozambique door Malawi te rijden om dan weer Mozambique binnen te komen aan de andere kant). Wij logeren hier bij Ismael en Debra: twee vrienden vanuit Lichinga waar we jaren mee hebben samengewerkt die nu een kerk leiden in Tete (gloeiend heet hier trouwens, tegen de veertig graden aan!). Vandaag heb ik gesproken in zijn kerk en het was echt super: zes mensen gaven hun leven aan Jezus! Morgen willen we in één dag heel Zimbabwe door crossen wat nog een interessante uitdaging is met gaten in de weg en twee grensovergangen. Maar dan hopen we morgen toch echt in Zuid Afrika aan te komen. We gaan 10 dagen bij vrienden logeren (Fred en Paula voor de kenners) in Mossel Bay en dan nog 10 dagen door naar Kaapstad alwaar we kerst zullen vieren!

Veel liefs van dit uitrustende stel. Het is moeilijk voor te stellen hoe bij jullie de dagen donker zijn met alle voorbereidingen voor kerst terwijl het hier snikheet is en niets wijst op kerst behalve het feit dat je hele lelijke kale nepkerstboompjes kunt kopen hier in de stad voor 25 euries.

Groetjes,

Frank, Sandra en Judah

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2013/12/01/op-reis-in-afrika/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.