DTS onderweg…

DTS 2013De dagen vliegen voorbij tijdens de DTS; we zijn al weer bijna een maand onderweg! Na de opening hebben we eerst een introductie-week gehouden waarin we allerlei basics mee geven en we hebben elkaar beter leren kennen. We hebben gevoetbald, introductie lessen over de geschiedenis van Jeugd met een Opdracht gehad, les gehad in ‘hoe om te gaan met conflicten’ (we leven met 75 man op een kluitje dus dat heb je echt nodig), een tour in de stad gedaan en we zijn met alle mannen het bos ingedoken om een vrachtwagen hout te hakken om mee te koken.

Daarna begon de eerste echte lesweek met als thema “bijbels wereldbeeld” door Jan van Stelten. Bij de studenten vallen de schellen van de ogen als ze de verschillen gaan zien tussen een bijbels wereldbeeld en datgene wat ze allemaal zelf hebben geloofd. Het hele leven is hier doordrongen van allerlei leugens, bijgeloof en dwaalleer dus het is een hele klus om ze een spiegel voor te houden en zelf te laten inzien waar hun denken afwijkt van wat de bijbel ons leert.

De week erop “Identiteit in Christus” door onze schoolleider Victor Selemani. In de eerste week zijn bijna al zijn kinderen ziek geweest en hebben wij extra moeten draaien maar nu is het omgekeerd en zijn wij het haasje (Frank een week lang flinke malaria en Sandra een week lang keelontsteking). Over deze week kunnen we dus helaas niet zoveel vertellen.

We hebben gister de derde week afgerond: “Karakter en Aard van God” door Betânia Aide (hoofd van de basisschool). Werkelijk een fantastische week met grondig onderwijs. Je kunt merken dat Betânia een bijzonder getalenteerde onderwijzeres is: ze is enorm goed voorbereid en helpt de studenten stap voor stap in een beter begrip van God. Er ligt een gezonde nadruk op het feit dat het belangrijker is om God persoonlijk te kennen dan om heel veel over Hem te weten: academische kennis is prachtig maar je hebt er niets als je relatie met God niet levend is!

Komende week krijgen we les over “berouw en bekering” van Francisco (nationaal coördinator DTS). Hij was er twee jaar geleden ook en had toen een geweldige week met de studenten. Een besef van goed en fout is hier slechts zeer matig aanwezig. In de kerk krijg je alleen te horen dat je niet mag roken en niet mag drinken en dat was het dan wel. We zien uit naar wat er gaat gebeuren.

In mijn volgende blog zal ik meer vertellen over de studenten en wat er allemaal gebeurt in hun levens. Dat zal wel een lange blog worden want de verhalen zijn eindeloos. Velen komen zeer recent uit een moslim achtergrond en hebben nog weinig idee wie God eigenlijk is. Het is een voorrecht om ze kennis te mogen laten maken met onze Hemelse Vader.

Ondertussen zijn we ook nog als gekken aan het bouwen op het centrum en dat gaat allemaal tegelijk…. een gekkenhuis dus. Maar om maar even iets helemaal te geks op te noemen: maandag krijgen we stroom op het centrum!!!!!

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2013/07/06/dts-onderweg/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.