Foto’s Itepela

Eind juli hadden we een teamweekend; met al onze collega’s van Jeugd met een Opdracht naar Itepela. Dat is 110 km hobbelen in onze auto, helemaal in de bush. Je dacht misschien dat wij in de bush wonen en ja, dat is waar! Maar het kan dus nog meer bush! In Itepela wonen 5 van onze collega’s en daar is een trainingscentrum, helemaal gemaakt van lokale materialen. Het hele team ging dus in huisjes van modder en gras kamperen. Helemaal niet slecht; ze hadden het goed geregeld! Er was zelfs altijd warm water, omdat ze een grote ijzeren ton vol water altijd op een vuurtje hadden staan. Op een van de foto’s zie je Judah in een emmer; lekker badje! Ik ben vaak jaloers op hem, want zoveel warm water dat ik in bad zou kunnen is er nooit. Ik houd het dus, ook in Lichinga, bij een “bucket-shower”; een emmer met water en met het bekertje erbij kun je het water over je heen gooien; jawel, zo wordt je ook schoon! Verder wat foto’s van het dorp zelf. Op de achtergrond zie je de prachtige bergen; Mozambique is mooi! Op zondag gingen we met z’n allen naar de plaatselijke kerk die door onze teamleden gesticht is. 2 mannen uit die kerk hebben hun eigen liederen geschreven in hun stammentaal: Ci- Yawo en dat klinkt goed! De kerk was ineens 2x zo vol als normaal en het was goed om met zovelen bij elkaar te zijn. Ook voor de lokale christenen een bemoediging om te zien dat ze niet alleen staan.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2012/08/21/fotos-itepela/

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wat een indrukwekkende foto’s weer.. Het zand, de ruimte, de kleuren, de kleding, de daken, zomaar de gekleurde emmers tussendoor. En ineens het blonde koppie van Judah naast mama op de bank!

  Al 2 jaar geworden! Een dikke knuffel voor je nieuwe jaar!
  Het is toch echt gebeurd, na jaren wachten:

  Een fotootje van toen nog even:) Je bent en blijft een wonder, Judah!

  Liefs!

  1. Dank je Elly!
   Het kost flink moeite om foto’s op onze site te zetten vanuit hier, maar we blijven zeker volhouden!
   Ja, Judah is nog steeds ons ontzettend grote wonder! En hij is zo lekker aan het kletsen in alle talen: NL, Engels, Portugees, zelfs wat Ci-Yawo en deze dagen zelfs 3 woorden Duits, want er is hier een Duits echtpaar op bezoek!!
   He, maar ik zie je fotootje niet…. stuur je hem nog even via de mail???

 2. Ah super nice! en bedankt voor de duidelijke uitleg 😉

  geniet van Alienes bezoek!!

  Groetjes uit Utrecht!
  Cornelie

  1. Hey Cornelie!!!
   We halen Aliene morgen al af van het vliegveld; nu is ze al in de hoofdstad, Maputo!
   We hebben er zin in en gaan heerlijk genieten. 4 maanden!!!

 3. wat een prachtige foto’s Mooi om te zien. Dank jullie wel. Hoe was de verjaardag van Judah? Beetje gezellig? Veel liefs en dikke zoenen x x x

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.