Ups and Downs

Zoals altijd gaat het leven met ups en downs; alleen hier vaak wat heftiger. We hebben zojuist een hele goede tijd gehad met het nationaal leiderschapsteam van Jeugd met een Opdracht. We waren vereerd dat ze naar ons toe wilden komen en waren superblij om ons centrum steeds meer gebruikt te zien worden. We zien ons visie langzamerhand werkelijkheid worden en daar worden we erg vrolijk van!

De avond erop werden we gebeld; of Sandra direct naar het ziekenhuis kon komen. Helene is een studente van de afgelopen Discipelschap Trainings School en was vlak daarvoor zwanger geworden. Nu was het tijd om te bevallen in Meponda (dorp aan het meer waar zij woont). De bevalling vorderde echter helemaal niet en zoals gebruikelijk deed het verplegend personeel niets. Toen ze dan na een hele dag wachten eindelijk over de verschrikkelijke hobbelweg naar het ziekenhuis in Lichinga was vervoerd was het wederom te laat. Opnieuw een baby die nodeloos overleden is. We hebben de familie in huis genomen terwijl Helena hier in het ziekenhuis ligt. De dag daarop weer terug voor de begrafenis (zonder Helena want die heeft een keizersnede gehad). We hebben fotos genomen en een voetafdrukje gemaakt als herinnering aan hun kind (rouwverwerking is hier nog onbekend dus we proberen ze te helpen de dingen een plaats te geven). Deze dagen is ons huis een pension voor de Mozambikaanse familie: we staan vroeg op, eten maispap (vindt Judah erg lekker) en moeten veel dingen uitleggen (hoe werkt de WC, hoe steek ik het gasfornuis aan, dit is een lichtknopje… en dergelijke). Ondanks de trieste situatie een gezellige boel en we zijn blij dat we onze vrienden kunnen helpen.

We hebben gister onze tickets geboekt! We komen op 25 april om 5.40 aan op Schiphol en gaan dan op 25 juni weer terug naar Mozambique. We hopen jullie snel weer te zien!

Liefs uit Lichinga

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2012/02/23/ups-and-downs/

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Hola Frank y Sandra
  Nu ik wens jullie een hele fijne tijd in Nederland en dat jullie moeder mag genieten van haar kleinkind . Las dat Koninginedag een zonnige dag was daar konden jullie dus van genieten . Mag het voor jullie een heerlijke en bemoedigen tijd zijn met Familie en vrienden . Verleden week was mijn Pastor Piet en Teun hier op werk bezoek voor het eerst , om hier zo mogelijk een kinderhuis op te zetten voor wezen en straat kinderen . Dat de broeders hebben veel huis werk mee gekregen . Maar was een gezegende tijd met elkander . Ik wens jullie Gezegende tijd met elkander met alles wat jullie met de Familie en achter ban kunnen delen . Een hartelijke groet uit Sucre Harry Ellen

 2. Hola Frank y Sandra

  Ik kreeg jullie mailadres van jullie moeder die ik een mailtje had verstuurt en met haar antwoord dat zij kinderen had die ook in de zending zaten . Nu het een en ander gelezen te hebben waar jullie zoal mee bezig zijn in Zijn dienst .Wil ik jullie Zegenen met de liefde van onze opgestane Heere . Nu ik werk in Sucre Bolivia als onderhoudstimmerman op het seminario Setesur Daar aan is verbonden een Bijbelschool een kliniek voor de straat en een groep die de campo in gaat om daar een helpen hand uit te steken met nieuwe ontwikkelingen bij te brengen . maar ook met het Evangelie . Maar lezende versta jullie dat wel . Nu de Heere gebruikt mijn handen om zo dienstbaar te zijn voor de naaste hier . En ik mag veel werk verrichten niet alleen hout verwerking ook electra of water . Wonderlijk Hij heeft mij 2 rechter handen gegeven als jullie begrijpen wat ik bedoel. Ik woon hier nu 7 jaar en het is mijn thuis . Met Augustus ga ik voor 2 maanden naar Nederland naar de kinderen en mijn gemeente . Gods Zegen in jullie bediening Harry Ellen

 3. How very sad for the families of these baby children. You, Sandra, are such a blessing to these peoples with your skills and Frank also what a true calling you have to be such a support in these times of need. You are indeed a special family.
  Our prayers and thoughts are with you all.

  • Annemieke Bossenbroek on 23 februari 2012 at 21:43
  • Beantwoorden

  Wat maken jullie toch heftige dingen mee. Af en toe een rollercoaster aan emoties. Goed dat jullie straks even kunnen “bijtanken”. Ik hoop dat het een tijd gaat worden van genieten van en met familie en vrienden maar ook bijtanken en reflecteren.

  Gods zegen. In gedachten en gebeden ben ik bij jullie.

 4. Heftig zeg, blij dat jullie wat verlichting kunnen brengen en ondersteunen.

  Blij jullie straks weer te zien 😉 luv you guys!

 5. ..Ja.., dan zie je ernaar uit om even zelf weer aan de beurt te zijn.. Bijtanken, bijkomen van alles, delen en bijpraten. We staan vierkant achter jullie en bidden mee, dat is het enige wat we van hier af kunnen doen.. God de Schepper bezit de GRONDRECHTEN van Lichinga en er woedt heel wat strijd over dat stukje aarde daar. Heel veel zegen en nieuwe moed toegebeden..voor het hele team, veel liefs en tot GAUW:)

 6. lieve schatten, wat een belevenissen weer en wat een verdriet zo. We bidden voor jullie. En wat een feest dat jullie weer naar Nederland komen. Daar zie ik erg naar uit. Nog ehhh, hoeveel nachtjes slapen? 🙂 62 🙂

  1. haha; ben je de nachten al aan het tellen??? Wat ben je ook een schat!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.