Waterput specialisten

De eerste week dat wij in Mozambique waren, kwamen Victor en Lori (vrienden en collega`s) naar ons toe; zij wilden ons hun stuk land geven! Dat hadden zij zelf jaren geleden gekregen van de oude vrouw van de verzameling hutjes waar het bij hoort. Samen zijn wij naar deze oude vrouw toegegaan (zie eerste foto) om toestemming voor deze wisseling te vragen. Zij vindt het goed en hoopt dat wij er binnenkort op zullen bouwen.

Water heb je altijd nodig, wat je ook gaat doen of bouwen, dus besloten we met een waterput te beginnen. Wij hebben stenen verzameld, zand en cement en huurden iemand in die voor ons wilde graven en bouwen. De bouwer organiseerde er twee andere personen bij en samen zouden ze er een kleine week over doen om de put te maken. Ondertussen zijn we een paar weken verder en het schiet lekker op; nu is het bijna klaar! Elke keer als wij komen kijken hoe het gaat, stromen de kinderen uit de hutjes rondom naar ons toe, want die witte mensen blijven toch wel erg interessant. Op de foto`s hieronder zie je onder andere het uitzicht dat we gaan hebben vanuit het huis wat we er in 2009 op willen bouwen. Het is super dicht bij het trainingscentrum van Jeugd met een Opdracht.

Ondertussen was onze vriend èn vriend van de ouderen; Elias, verhuisd naar Mitava. Daar is door Jeugd met een Opdracht een klein huis gebouwd, waar hij is gaan wonen met een jonge gast uit Mitava die meer van God wil weten. Maar in dat huis is nog geen badkamer, geen stromend water; bij het huis was nog niet eens een put. Dus moeten ze steeds water vragen bij anderen in het dorp. Vrienden van ons uit Nederland hebben geld gegeven om daar een put te kunnen graven. Elias was superblij met dit nieuws en heeft meteen een werker, zand, cement en stenen geregeld en is van start gegaan. Deze put heeft een hele brede diameter, dus genoeg water straks, ook deze waterput is nu bijna af.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2008/11/22/waterput-specialisten/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.