De koffers zijn……..terug!!!

De koffers zijn terug!!!!! Vanochtend werden we gebeld dat ze de koffers hebben gevonden en dat we ze konden komen ophalen. Sandra, Pa & Ma zijn met Laura de staat in geweest om wat spulletjes te kopen, boodschappen te doen en geld te wisselen. Ik ben vanmorgen om 7.00 bij Erwin in de auto gestapt naar een seminar ergens ver weg in de bush. Eerst naar de ontmoetingsplaats waar we nog even inkopen hebben gedaan. Erwin neemt altijd eten mee voor zo’n vijftig man als hij ergens een seminar gaat geven. Ik zal maar niet beschrijven hoe bijzonder onhygienisch het er bij de slager aan toe gaat (iets met een half kalf en een grote botte bijl op een plank hout) want jullie moeten misschien nog eten.

Erwin werkt o.a.voor de Evangelical Church of Malawi en gaat alle kerken in het land af met seminars. Dit seizoen is het een leiderschapstraining. Er zijn weinig goede voorbeelden van leiderschap in Afrika. Meestal wordt bij leiderschap alle macht en mogelijkheden aangewend voor zelfverrijking. Dus tijd voor een stevige bijbelstudie over dit onderwerp. Ons voorbeeld bij uitstek – Jezus – was niet te min om anderen te dienen en zelfs hun voeten te wassen dus hoe kunnen wij zijn voorbeeld volgen.

Het seminar bestaat uit vier delen en bij het derde deel gebeurt wat er meestal gebeurt als je als gast in Afrika bent: je wordt gevraagd om ook het een en ander te onderwijzen. Dus improviseer ik een kort stuk over leiderschap, altijd leuk. We eten nsima (maispap die als beton op je maag ligt) met vlees, kool en nog iets ondefinieerbaars. Op de terugweg nog even langs het tankstation waar de rest met een kapotte auto stond. Was zo weer gefixed en toen kon ik de andere auto terugrijden. Best leuk aan de linkerkant van de weg door een drukke stad heen rijden! Maar Sandra en de rest hadden de koffers gehaald dus we waren bijzonder blij ze weer te zien (kunnen we even omkleden wat best lekker is na een paar dagen).

Verder nog een broodje gegeten bij de familie van der Meer en daarna …..cadeautjes. We hadden het een en ander meegenomen (hagelslag, vlokken, kaas, drop, cd’s, tijdschriften). Alles was bijzonder welkom. Nou dit was het voor nu, morgen gaan we naar een gamepark naar giraffen kijken……

Frank

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2007/05/24/de-koffers-zijn-terug/

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Hoi Frank en Sandra,

  Fijn dat de koffers er weer zijn. Ik was net van plan om ff op de motor te stappen en wat schone onderbroeken te komen brengen, maar dat hoeft nu dus niet meer… 🙁

  Geniet ervan en veel zegen!

  Paul

 2. Hallo Frank en Sandra, Piet en Boukje, na 1 week weggeweest te zijn ben ik weer thuis en lees voor het eerst jullie berichten. Een spannend leven daar. Doe ze de groeten. Liefs en Gods zegen, p.s. Het probeersel was van mij, Mam.

 3. Yeah! De zijn koffers terug, wat fijn!! 🙂 Zijn jullie al verbrand of valt het nog mee? 😉
  ik had even een kort vraagje, hebben jullie misschien perongeluk mijn telefoonoplader mee genomen? Hij zat in hetzelfde stopcontact als de cd speler (beneden) Ben al vanaf dinsdag aan het zoeken en kan hem echt niet vinden.. Als jullie hem hebben scheelt verder het huis ondersteboven keren 😉
  dikke knuffel!
  Margo

 4. gelukt, dus.

  ha die Frank en Sandra!

  Geweldig om al die afrikaanse avonturen te lezen! Geweldig ook dat alles weer goed gekomen is. die slagerspraktijken zie ik ook nog voor me, alleen was het toen een varkenskop …
  het is heel leuk om met jullie mee te leven! De kinderen zijn inmiddels daar ook oud en geïnteresseerd genoeg voor. En als ze dit zo praktisch lezen, kunnen we als gezin ook samen voor jullie bidden. Gaaf! Veel liefs voor jullie allevier en voor de fam. v.d. Meer! Gods overvloedige zegen! Dieneke (en Mark natuurlijk)

 5. Hoi Frank en Sandra,

  Fijn dat alles goed is gekomen.
  Jullie, een heel gezegende tijd toegewenst!

  Gr. Bouk en Mat

 6. Mooi dat jullie alles wer hebben!

  Tja, maispap, ik ben er nooit aan begonnen.

  Veel plezier morgen ene…. ga je nog foto’s plaatsen?

  Doe de groetjes aan Erwin en Laura.

  Rico

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.