geland…..maar zonder koffers

Hoi Hoi,

Een eerste berichtje over onze reizen over de wereld. Als eerste maar even de positieve punten: we zijn alle vier gezond en wel in Blantyre aangekomen en hebben geen vlucht gemist (zie eerdere verhalen op deze blog). We begonnen de reis met een interessante oefening. We hadden verwacht alle tassen op een hoop te mogen gooien en dat het dan samen 80 kilo moest zijn maar die vlieger ging niet op. We mochten 20 kg per persoon meenemen en dat werd ook per persoon bekeken. Maar wij hadden allemaal een eigen tas en dan nog een extra tas voor alle cadeautjes van zo’n 16 kilo. Of we die maar even snel konden verdelen over de rest. Met veel zuchten, proppen en stampen is het gelukt. Uiteindelijk hebben we slechts 1 pak stroopwafels mee terug gegeven aan Margo die ons ging uitzwaaien op Schiphol.

Toen kreeg onze vlucht naar London Heathrow vertraging. Toen we er eenmaal in zaten was er een probleem met bagage: er waren waarschijnlijk twee koffers teveel in het vliegtuig. Alle koffers werden uit het vliegtuig gehaald en buiten neergezet en wij werden vriendelijk doch dringend verzocht het vliegtuig uit te klimmen en onze eigen koffers aan te wijzen en via de andere kant weer het vliegtuig in te gaan. Zo gezegd zo gedaan en met ruim een uur vertraging gingen we op weg naar Engeland waar we een vrij krappe overstap hadden.

Maar gelukkig ging alles goed en werden we door South African Airlines bijzonder goed verzorgd in een behoorlijk leeg vliegtuig. Zodoende hadden we veel ruimte om een beetje te slapen tijdens de vlucht (niet echt gelukt maar het was toch prettig). In Johannesberg hadden we opnieuw een vlotte overstap en opgewekt zwaaiden we naar Laura, Emma en Sophie die ons kwamen afhalen van het vliegveld van Blantyre in Malawi; onze eerste tussenstop van drie dagen voordat we doorreizen met Jan naar Lichinga in Mozambique. We moesten alleen nog even onze koffers ophalen……………………………….dus niet. Alle vijf onze koffers zijn niet meegekomen met het vliegtuig en nu moeten we hopen dat ze misschien morgen met een andere vlucht meekomen. We hebben een formulier ingevuld en gegevens uitgewisseld en hopen dat het goed gaat komen. En anders…..weet ik niet maar we passen er wel een mouw aan. Maar goed we hebben dus maar een paar cadeautjes om weg te geven (we hadden bij de eerdere bagage-hussel toevallig drie kilo kaas in onze handbagage gepropt) en we hebben geen kleren. Maar wel onze reispapieren, studiemateriaal en geld dus we komen vast wel tot een oplossing.

Voor de rest is het heerlijk om weer bij de familie van der Meer te zijn (groetjes aan allemaal). We hebben een leuke wandeling door de buurt en over de markt gemaakt en dat is altijd een hele ervaring. Pa heeft zijn gloednieuwe videocamera mee en is daar lekker mee bezig. Het is leuk om te zien hoe mijn schoonouders alles voor de eerste keer zien en in zich opnemen. Ik ga morgen om 6.45 mee met Erwin naar een seminar wat hij geeft en de rest gaat kijken in de metaal workshop hiernaast en dat zal zeker voor Pa interessant zijn (hij is metaalbewerker van beroep). Verder gaan we nog wel even de stad in en natuurlijk naar het vliegveld om in persoon te informeren naar het wel en wee van onze koffers. Het plaatselijke netwerk van kennissen word al ingeschakeld om wat druk uit te oefenen om toch vooral snel onze koffers boven water te krijgen.

Nou we zijn redelijk moe, toch wel voldaan, licht bezorgd maar nog altijd bijzonder gezegend en we gaan nu lekker slapen. Welterusten….

Frank

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2007/05/23/geland-maar-zonder-koffers/

5 reacties

Naar het reactie formulier

  • Je neef en vriendin op 4 juni 2007 om 21:19
  • Reageer

  lieve fam.
  hoe gaat het ermee……………
  genieten jullie nog een beetje.
  we wachten hier op jullie, om de foto’s & film te zien, we zijn erg benieuwd.
  zo maar een berichtje van ed en lil
  groet-xxx-
  van
  je
  neef
  en
  vriendin

  • Tine op 4 juni 2007 om 21:03
  • Reageer

  heb jullie brieven gelezen bij edwin wat een reis hoe gaat het verder met jullie een hele eer om hier achter de computer te zitten net echt ik wens julie een hele fijne tijd en groet jullie tine

  • Erik en Linda Kelderhuis op 24 mei 2007 om 17:56
  • Reageer

  Hoi Frank, Sandra en ouders van Sandra,

  Fijn om te horen dat jullie goed zijn aangekomen.
  Hopenlijk hebben jullie inmiddels ook de koffers.
  We gaan jullie zeker te weten op de voet volgen.
  Succes met alles wat jullie gaan doen en ondernemen.

  We bidden voor jullie

  Liefs Erik en Linda Kelderhuis

  • Margo op 24 mei 2007 om 07:07
  • Reageer

  Nou gelukkig zagen ze iig jullie kaas niet aan voor een kneed bom in londen πŸ˜‰ Ach en van kaas kan je ook best leuke kleren maken πŸ˜‰
  Nee hoor alle gekheid op een stokje, ik hoop dat jullie snel de koffers krijgen. Als het denk je je helpt om vanuit ned te bellen geef je maar een gil, dan regelen we dat voor jullie… Ik neem aan dat jullie niet gaan doorreizen voordat jullie de koffers hebben? Nou sterkte, en maak er wat van πŸ˜‰ Ach en een trip naar africa zou ook niet een trip naar afrika zijn als er niet iets mis ging moet je maar denken.. πŸ˜‰
  dikke knuffel
  margo

  • Reinder & Klaudia op 23 mei 2007 om 23:02
  • Reageer

  He lieve alle 4, gelukkige goed aangekomen. Nu de koffers nog πŸ™‚
  Vaak een kwestie van tijd ^^
  We leven met jullie mee.
  Groetjes aan Erwin en Laura en de kids. x x x Klaudia

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.