Daar ben ik dan… Naomi Foppen

Voor 3 maanden hebben wij bezoek van 3 Nederlandse meiden: Marlice Loulendot, Tessa Groot en Naomi Foppen. Het is een gezellige boel bij ons in huis. Om beurten zullen zij iets van hun ervaringen op onze website zetten en Naomi neemt de aftrap:

Daar ben ik dan, in Mozambique. Om te beginnen is het een prachtig land!
Ik heb al zoveel mooie mensen ontmoet die allemaal fantastische dingen doen. In mijn eerste week hier heb ik vooral meegelopen met Frank en Sandra.
Ik zal twee dingen vertellen die er voor mij echt uitsprongen. Ten eerste het alfabetiseringsproject van het Braziliaanse echtpaar Eudilena en Cleone. Het is zo mooi om te zien met hoeveel liefde en aandacht ze te werk gaan! Ze leren de kinderen de letters aan met gebaren, heel slim bedacht. Zelf ken ik er nu ook al heel wat. De kinderen in de klas leren zo snel en blijven heel geconcentreerd werken, ik was er erg van onder de indruk!

Mijn tweede ervaring is iets minder mooi… Ik ben op bezoek geweest bij ouderen in het dorpje Nomba. Zij vertelden hun verhaal en dat werd voor ons vertaald naar het Nederlands. Velen vertelden over hun pijn en verdriet. Omdat ze christen zijn worden sommige mishandeld door andere dorpelingen. Ik kon bijna niet geloven wat voor een verschrikkelijke verhalen ze vertelden. Wat ik wel mooi vond is dat we aan het eind van het gesprek mochten bidden voor deze vrouwen. Dan heb je het gevoel dat je toch nog iets voor ze kon betekenen.

Het is best moeilijk om van zulke mooie momenten naar zulke trieste momenten te gaan, maar het hoort erbij. Gelukkig heb ik het hier wel enorm gezellig met mijn reisgenootjes en met Frank, Sandra en Judah. En kunnen we ook praten over alles wat we meemaken. Ik ga nog een hele mooie tijd tegemoet en ben enorm dankbaar dat ik deze reis mag maken!

Groetjes, Naomi

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2023/10/07/daar-ben-ik-dan-naomi-foppen/

4 reacties

Naar het reactie formulier

  • Greetje Dunnink op 15 oktober 2023 om 16:56
  • Reageer

  Beste Naomi,
  Wat fijn dat jij de gelegenheid krijgt dit belangrijke werk in Gods Koninkrijk doen
  God zegent jou vanaf het begin. God kent jou en weet wat jij nodig hebt!
  In de kleinste omstandigheden mag God erbij zijn en kun je hen vertellen
  met behulp van woordvertaling door gebaren.
  Wát een mooie taak en getuigenis is er voor jou en allen die bij jou zijn.
  Naomi, geniet van dit pure, dankbare en mooie werk!
  Het verbreedt jouw kennis en vaardigheden
  Vanuit Punthorst en Elburg een zegenrijke groet van Klaas, Greetje. Geralda, en Stef Dunnink
  In gebed verbonden dat God met je zal gaan, óók met Marlice en Tessa

  Een lieve groet van ons allemaal,

  • Adriaan op 8 oktober 2023 om 14:22
  • Reageer

  geweldig dat jullie jonge dames iets willen betekenen in deze wereld vol onrust en oorlog om ons heen.
  dat Tessa z n mooi bedrag mee mocht nemen hoorden wij vanmorgen in de dienst .
  wens jullie Gods zegen op deze missie .
  dankt God in alles , fijne tijd samen daar in Mozambique.
  groetjes
  Adriaan & Ina uit Andijk

  • Adriaan op 8 oktober 2023 om 14:20
  • Reageer

  geweldig dat jullie jonge dames iets willen betekenen in deze wereld vol onrust en oorlog om ons heen.
  dat Tessa z n mooi bedrag mee mocht nemen hoorden wij vanmorgen in de dienst .
  wens jullie Gods zegen op deze missie .
  dankt God in alles , fijne tijd samen daar in Mozambique.
  Adriaan & Ina uit Andijk

  • Piet Walstra op 8 oktober 2023 om 09:40
  • Reageer

  Ik mocht je al ontmoeten samen met je ouders op schiphol ik kan me al de indrukken die je ziet / meemaakt me zo goed herinneren, toen ik samen met mijn vrouw zo,n 15 jaar gelden ook daar waren en ook die jaren daarna dan ben je dankbaar dat je in zo,n rijk land als NL mag leven maar soms ook jaloers als je ziet met hoeveel blijdschap ze hun geloof beleven, gelukkig ben ik blij dat ik dit mooie werk kan en mag ondersteunen. Ik wens je Gods zegen toe en doe ook Marlice en Tessa de groeten.
  Vader van Sandra.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.