Onverwachts in Nederland

Wat een schrik was het dat de moeder van Frank zowel in november als ook in december een hersenbloeding had gekregen! Wij besloten in nauw overleg met de broer en het zusje van Frank en met ons thuisfront, om snel naar Nederland te komen, terwijl we nog maar net 7 weken terug in Mozambique waren. En zo stonden wij op maandagavond 19 december, na een reis van bijna 3 lange dagen, naast haar ziekenhuisbed. Diezelfde week kreeg ze er ook nog eens een longontsteking overheen en we dachten dat we haar gingen verliezen. Maar nee; haar wil om te leven is heel groot en het is ook heel mooi om te zien dat God ons lichaam zo gemaakt heeft dat het wil herstellen.

Mam is begin januari verhuisd naar de revalidatie afdeling van het St. Nicolaas verpleeghuis in Lutjebroek. In hoeverre revalidatie nog mogelijk is, gaan we zien maar haar hele linkerkant is verlamd en zelfs zonder gevoel. De revalidatie zal dus vooral van de rechterkant vandaan moeten komen. Slikken is nog steeds heel moeizaam, maar praten gaat al beter. Mam geniet van visite en zij herkent iedereen absoluut.

Ook van kaartjes kan ze enorm genieten en die worden vaak meermaals voorgelezen. Mocht jij haar ook een kaartje willen sturen, welkom op:

Joke Slatman – St. Nicolaas, kamer 1.19 – Azalealaan 18 -1614 SN Lutjebroek

Frank bezoekt haar dagelijks 1 of 2 keer en ook Judah (oma’s grote vriend – zoals zij hem zelf noemt) en ik komen vaak langs. Wij gaan kijken hoe wij samen met de familie alles goed kunnen regelen voor mam en daarna gaan we kijken wanneer we weer teruggaan naar huis.

Volgende keer zullen we vertellen hoe de zaken in Mozambique evengoed verder gaan.

Dank voor alle gebeden en meeleven!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2023/01/19/onverwachts-in-nederland/

2 reacties

  • Yvonne op 26 januari 2023 om 15:00
  • Reageer

  Dag Frank en Sandra, onlangs gehoord dat Joke getroffen is door een hersenbloeding. Ik ben Yvonne, de oudste dochter van ome Piet Metselaar. In coronatijd is Joke nog een dagje bij ons geweest. Een bezoekje bij Joke is er helaas niet geweest. Ik kwam op de site van jullie podcast en zie ook haar huidige adres. Ik ga vandaag meteen een kaartje sturen. Ik wens jullie veel sterkte en hoop dat er met revalidatie nog veel hersteld.
  Lieve groetjes aan Joke.
  Hartelijke groet,
  Yvonne Sjoerdsma-Metselaar

   • Sandra op 27 januari 2023 om 09:01
   • Reageer

   Wat lief Yvonne, dat je even reageert op deze manier! Een kaartje zal haar zeker heel goed doen en zal ze heel leuk vinden. Groetjes Frank en Sandra!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.