Typisch Mozambique

Deze week weer eens een klassieker uit Mozambique: ik ging vrijdag naar de ATM om geld te halen maar het bleek dat alle zes ATM’s die deze bank heeft het niet deden. Mmm……vreeemd. Dan maar naar de volgende bank. Die deed het ook niet. Mmmm……. niet goed, morgen nog maar eens proberen. Maar ook zaterdag en ook zondag was er niets. Na wat zoeken op internet blijkt dat alle commerciële banken zich verenigd hebben om, lekker kosten effectief, 1 software platform te gebruiken van 1 provider. Deze blijkt vervolgens de stekker eruit te hebben getrokken wegens wanbetaling ( wat een verassing in Mozambique). Dus nu ligt de hele natie al een week plat! 27 miljoen mensen kunnen geen geld uit de ATM’s halen en niemand kan met zijn bankpas betalen!?!

De officiële woordvoerders spelen de vermoorde onschuld: Nee echt, we hebben alles betaald….. het is allemaal de schuld van de provider. Maar blijkbaar kiezen de banken nu toch maar eieren voor hun geld en staat er in de berichtgeving dat de banken de koppen (en beurzen) bij elkaar hebben gestoken en dat ze toch maar gaan betalen. Met een beetje mazzel kunnen we overmorgen weer wat cash in onze handen krijgen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2018/11/21/typisch-mozambique/

3 reacties

  • klaudia op 23 november 2018 om 22:13
  • Reageer

  balen! moeilijk zo’n land.

  • Marleen op 21 november 2018 om 12:17
  • Reageer

  Pffff…. wat een corrupte boel !
  Ik hoop dat jullie nog wel wat te eten hebben in huis ….

  Groetjes,
  Marleen (Andijk)

  • Marleen op 21 november 2018 om 12:17
  • Reageer

  Pffff…. wat een corrupte boel !
  Ik hoop dat jullie nog wel wat te eten hebben in huis ….

  Groetjes,
  Marleen (Andijk)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.