Terug van weggeweest

Dank jullie wel voor alle gebeden voor onze terugreis. Onze heenreis was zo dramatisch dat we nu iedereen aan het bidden hadden voor de weg terug. Nou, ik kan jullie zeggen dat die goed en zonder problemen is verlopen. Nog even die dubbele whopper scoren bij de Burger King (dank je wel Yessica!) en dan het vliegtuig in. Niet geslapen (Judah een beetje) en toen een paar uur overstaptijd in Nairobi. Koffie halen en op de bank in de kinderlounge een tukkie doen. Dan weer in de rij voor het boarden en door naar Nampula. Onze vrienden stonden ons op te wachten dus meteen door naar de Jeugd met een Opdracht basis. Lekker bijkletsen met onze collega’s al daar en ze nodigden ons één voor één in huizen uit om te komen eten bij ze. Dinsdag was koffers-organizeren-dag: we hadden weer eens het maximale aantal kilo (en natuurlijk een beetje extra) mee maar voor het laatste stukje (Nampula – Lichinga) mogen we maar 3×20 en 3×7 kg mee. We hebben omgepakt en 114 kilo ingesealed bij de Cargo afgeleverd op het vliegveld. Dat is een stuk goedkoper als bijbetalen per kilo en komt in het zelfde vliegtuig aan. Op donderdag vroeg naar het vliegveld en naar het nodige gerommel en gewacht hadden we eindelijk onze koffers ingechecked en mochten we boarden. Met slechts een half uurtje vertraging kwamen we aan op Lichinga waar we opnieuw door een vriend met auto werden opgewacht. Nog even een half uurtje extra wachten en ook de koffers uit de Cargo werden vrijgegeven. En dan heerlijk thuis………….De vriend die ons ophaalde woont 150 km verderop en mocht gebruik maken van ons huis (ook als wij er niet zijn). Het is een nieuwe familie die we langzaam aan Ywam binnen willen loodsen. Ze hebben 3 jongens van 8, 10 en 13 dus Judah vind het geweldig met een nieuw stel vrienden in huis. Zij moeten nog een paar dagen wachten op hun verblijfsvergunning en blijven zolang bij ons in de gastenkamers (daar heb je ze tenslotte voor!). Wij zijn ondertussen ons ritme weer aan het vinden: home schooling, bouwen en DTS voorbereiden. Wat we ook aan het voorbereiden zijn is de komst van twee Nederlandse echtparen op 6 en 7 mei. Daniel en Leoni Wierstra en Joram en Daniela ter Borg komen dan onze kant uit (lang leve de gastenkamers!). Daarover vast meer in de volgende post!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2017/04/25/terug-van-weggeweest/

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.