kampioen hink-stap-sprong

Het was een gewone middag en Tomé (één van de werkers) had aanwijzingen nodig bij het werk in de tuin. Op de één of andere manier hebben ze je altijd nodig als je op het punt staat om weg te gaan. Dus ik loop even snel mee, onze schuin aflopende tuin in en vergeet te kijken waar ik stap……: midden op een grote steen die onder mijn voet wegrolt en ik ga helemaal finaal door mijn enkel. Het moet echt jaren en jaren geleden zijn dat ik dat voor het laatst heb gedaan maar de pijn brengt alle herinneringen weer snel boven. Ik lig letterlijk te rollen op de grond a) van de pijn en b) omdat ik geen enkele steun meer heb in mijn enkel. De honden denken dat het een nieuw spelletje is en springen half op me terwijl een bezorgde Tomé ze probeert weg te houden. Ik ben mijn primairy health care school in Engeland niet helemaal vergeten dus met ondersteuning hink ik zo snel mogelijk het huis in op zoek naar iets waarmee ik kan koelen en de zwelling enigszins mee kan beperken. De keuze valt op een ingevroren zip-lock bag met pompoensoep die zijn werk uitstekend doet………

Die dag ga ik hinkend door de kamer terwijl ik verga van de pijn. Nou hebben kinderen over het algemeen een extra antenne voor de emotionele status van hun ouders ….. maar als je je vader hinkelend door de kamer ziet gaan dan is dat gewoon té leuk en té interessant: een nieuw spelletje! ‘Kijk mama, kijk mama! Dit is heel gemakkelijk, dit kan ik ook, kijk eens hoe goed ik het kan!” en hinkelend dartelt Judah om me heen terwijl ik met een van pijn vertrokken gezicht de bank probeer te bereiken. Ik kan niet anders dan de humor ervan in zien en kermend en lachend te gelijk bereik ik de bank waar mijn pompoensoep-koel-element op me wacht.

De week erop geef ik les op de Discipelschap Training School en ik word gehaald en gebracht (de hele 300 meter) en hinkel wat rond op de basis. Na twee weken gaat het weer wat en mag ik de aanbidding leiden op een conferentie. Als we aankomen is het al donker en één van de eerste dingen die ik doe is een kleine misstap in een kuil naast de auto. De dag erop schrikt men van mijn groots opgezette enkel (één van de deelnemers is fysio therapeut dus professionele hulp dicht bij) en gaan we met deep-heat-zalf en rekverbanden aan de slag. Langzamerhand aan de betere hand.

Totdat ik  nog een week later op het trainingscentrum de boodschappen kom brengen en bij het uitstappen van de auto weer helemaal finaal door mijn enkel zwik. Ik weer letterlijk rollend over de grond, deze keer met 15 verbaasde studenten om me heen. Ik heb me zo snel mogelijk in de auto laten hijsen, ben de 300 meter naar huis gereden en gelukkig was daar nog de pompoensoep in de vriezer! Hoewel de medische zorg ronduit bedroevend is heb ik in no-time een ergotherapeute, een fysiotherapeute en een privé verpleegkundige (drie keer raden wie!) om mij heen en krijg ik een enkel brace en krukken aangeleverd. Nu probeer ik heel erg voorzichtig te zijn en extreem goed te kijken waar ik loop. Je hebt geen idee hoe netjes en vlak alle straten, paadjes en tuinen in Nederland zijn totdat je een tijdje hier in Afrika hebt rondgewandeld! Dus; geduld hebben en zo min mogelijk belasten is het devies. Ik zit nu op de bank mijn best te doen……..

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2015/07/02/kampioen-hink-stap-sprong/

3 reacties

  • NouMoe op 3 juli 2015 om 17:13
  • Reageer

  Gretha, het was niet Sandra wiens enkel zo van pompoensoep houdt, maar Frank…
  Volgende keer gelijk krukken zoeken / maken hoor! Heb je je enkelbanden gescheurd? Slechte ervaringen mee. Toen ik dat als tiener had, zat ik in Zwitserland en duurde het een week voordat ik krukken had, en toen was het nog een paar dagen te dik om in te tapen. Het is echt járen een zwakke plek gebleven. Laten we bidden dat Franks enkel heel gauw weer doet wat ‘ie moet!
  Enne – zorg àltijd voor een zak pompoensoep in je vriezer. Heb je nog genoeg pompoenzaad? 😉

  • Gretha op 2 juli 2015 om 17:00
  • Reageer

  Hey Sandra, wat een vervelende toestand zeg. Gelukkig heb je nu wel krukken en kan je evengoed nog wat bewegen.
  Nou meis rustig aan doen een paar weekjes.
  Succes en sterkte met je enkel, hoop dat het gauw weer verbeterd.
  gr. Gretha

  • Netty op 2 juli 2015 om 16:54
  • Reageer

  Wees alsjeblieft voorzichtig, je wilt niet dat het een zwakke plek wordt. Ik zal bidden voor een sterke enkel 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.