een nieuwe YWAM basis in Nampula!

Herinneren jullie nog de modderige trip die wij vorig jaar februari gemaakt hebben met onze auto? We gingen naar een centrum in Nampula om te ‘verspieden’ of dit misschien een Jeugd met een Opdracht centrum zou kunnen worden in de toekomst. We gingen rijden tijdens het regenseizoen en gingen door modderwegen, dwars door maisvelden en overal overstroomden de rivieren…? En op de terugweg zijn we voor weken blijven steken in Cuamba met een kapotte versnellingsbak en Sandra en Judah gingen toen het een beetje opdroogde met het openbaar vervoer naar huis (Judah 10 uur op schoot)?! Nou, dat was echt een vreselijke trip, maar er is wel iets prachtigs uit voortgekomen.

Onze collega’s: Victor (Kongolees) en Lori (Amerikaanse) werden door deze trip bevestigd in wat zij al op hun hart hadden: een basis starten in Nampula. Dit prachtige centrum wilde SIL (Wycliffe) verkopen en het liefst aan een andere zendingsorganisatie. Nog specifieker: het liefst aan Jeugd met een Opdracht. Na heel veel onderhandelingen, fondsen werven en nog veel meer gebed, is er in no time genoeg geld binnengekomen; God heeft enorme wonderen gedaan en SIL is buitengewoon gul geweest! Morgen is de grote dag dat zij, samen met hun team (zie linker foto), helemaal vanuit ons team in Lichinga ‘geboren’, gaan verhuizen naar Nampula. We hebben samen feest gevierd, samen gehuild, samen gegeten en vandaag is de grote dag van de verhuizing. Gister stond er een grote truck in de achtertuin van Victor en Lori die werd gevuld met alle bezittingen van het hele team. Vandaag gaat Lori vliegen (ze is bijna 30 weken zwanger van de 5e!), gaat Victor de (hopelijk) 10 uur durende trip met zijn auto maken en gaan een paar volwassenen mee met de truck, die er hopelijk 12 uur over gaat doen.

Wij gaan onze lieve collega’s missen: Victor & Lori (Victoria, Clara, Joshua, David en ??), Mendes & Madalena (Messaque, Elia, Joel), César & Fina (Rosário, Arminda), Evelyn (Abigael, Bless), maar bewonderen hen om hun moed en geloof. Het is nu al een groter centrum dan ons centrum in Lichinga. We bidden dat er in Nampula door de jaren heen veel vrucht zal komen en dat er vele mooie scholen en trainingen gehouden zullen worden zodat ook deze provincie in Mozambique ‘God zal kennen en Hem bekend zal gaan maken’!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2015/05/05/een-nieuwe-ywam-basis-in-nampula/

2 reacties

  1. wow that must be God, bless them for taking this step forward.

  2. wauw, wat geweldig om te horen. Het afscheid doet zeer. Waar hebben we dat eerder gedaan? Het beste wat je hebt geef je weg… 🙂
    Sterkte met het gemis, ik bid dat God weer nieuwe mensen op jullie pad brengt waar je net zo veel vreugde uit mag putten.
    Liefs en een dikke kus. X

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.