home sweet home

Na een toch best wel heel erg vermoeiende reis zijn we weer in Lichinga aangekomen!!

Woensdag 1 april waren we om 14:30 op het vliegveld om onze terugreis te aanvaarden. Het was weer een interessant verhaal. Het begon al bij het inchecken……… Ik zal maar niet alles helemaal vertellen want dat duurt te lang voor een blog als deze. Het basis idee is dat Kenya Airways de gewoonte heeft teveel mensen voor een vlucht te boeken en als iedereen dan toch komt op dagen dan knikkeren ze zonder na te denken een paar mensen van de vlucht af. In dit geval waren dat Sandra en Judah; ze konden wel naar Londen maar stonden pas voor de vlucht van de volgende dag op de rol. Het was een redelijke puinhoop en ik kan je zeggen dat we elke helpdesk en transferbalie tussen Amsterdam en Lilongwe uitgebreid bezocht hebben. Alleen al op Schiphol zijn we aan vijf balies geweest. Lekker ontspannen reizen zat er dus niet echt in deze keer. Maar uiteindelijk kwamen we allemaal op de juiste dag met dezelfde vlucht aan in Lilongwe. Alleen wel een paar uur later, want ze hebben het hele vluchtschema omgegooid zonder klanten met een bestaand ticket daarvan te informeren?!?!? Geen bonuspunten voor Kenya Airways dus deze keer. Gelukkig stond onze collega nog braaf te wachten toen we aankwamen. Alleen als je vlucht zo wordt getorpedeerd door het systeem is er een grote kans dat je koffers ergens achterblijven. Met spanning bij de band gewacht maar we misten 4 x 23kg koffers uit het bagageruim. Vinden ze die weer? In wat voor staat? Wanneer? Moeten we nu een paar dagen daarop wachten voordat we naar Mozambique rijden? Na wat paperassen en getelefoneer kregen we de volgende ochtend om 10.30 een verlossend berichtje op de telefoon van en Malawiaanse collega: ‘The bags have arrived. You can come and collect them’. Halleluja!!! Snel naar het vliegveld gesjeesd en meteen door gereden naar de grens waar we een half uur voor sluitingstijd aankwamen. Aan de grens wilden ze denk ik ook snel naar huis want ze hoefden niets in te zien, alle papieren en paspoorten werden in één keer gestempeld  zodat we ‘s avonds om 22.30 heerlijk op onze eigen bank konden neerploffen: Home sweet home!

DSC_0020 k DSC_0026 k

 

 

 

 

 

foto’s door Koos Dol, Andijker

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2015/04/08/home-sweet-home-3/

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.