Einde DTS – voorbereiden op NL!!!

Wauw lieve mensen; dat waren vijf bijzondere en intensieve maanden!!! Dank jullie wel voor het meeleven en meebidden en meehelpen tijdens dit grote avontuur. Na de drie maanden theorie fase hebben we een geweldige outreach tijd gehad. De school werd opgesplitst over 3 reis teams en 1 thuis-blijf-team. Het thuis-blijf-team had twee zwangeren waarvan er één beviel in de laatste weken: een prachtig meisje Sofia, 2 kilo zwaar was 4 weken te vroeg geboren maar moeder en kind sterkten snel aan.

Na drie maanden in Ntaja, Malawi te zijn geweest ging ons team naar Mecula. Grappig hoe mensen altijd zeggen dat ‘anderen’ in de bush wonen maar zij niet. Wij vinden dat we hier in Lichinga al redelijk in de bush wonen in de meest afgelegen en arme provincie van een derde wereldland. Maar dan moet je eens 310 km naar Marupa (dan ben je écht in de bush zeggen de mensen van Lichinga. Wel nee: Mecula, dát is pas in de bush want dat is nog eens 150 km verder dan Marupa. Maar Mecula heeft nog steeds elektriciteit dus daarom gaan we met de tenten naar Macalange want dát is pas écht in de bush. En inderdaad; hier is echt helemaal niets. Behalve dan een overheidsproject die een heel aantal mensen vaste zonnepalen heeft gegeven zodat ze de hele dag door knalharde muziek over het dorpje laten bléren. Maar dan gaan we de auto in om écht écht écht de bush in te gaan. We gaan naar Mbamba en we vertrekken vroeg. 3 minuten buiten het dorp zien we een geweldig grote hyena de weg overschieten, verderop een paar gazellen die sierlijk het bos in vluchten en voordat we in Mbamba aankomen zien we hoe een kudde van 20 grote elanden nog snel voor onze auto’s langs willen. En dan, in Mbamba….. houdt de weg op.

Wij zijn onderdeel van een team dat de eerste contacten legt met een Yao moslim gemeenschap, we zijn welkom en ze willen graag dat we blijven om een kerk te bouwen! Gods koninkrijk wordt zichtbaar op deze plek! Ik ga met een paar jongens 3 kilometer lopen naar de Lugenda rivier om drinkwater te halen. Links en rechts olifantensporen terwijl we over het smalle pad naar de rivier lopen. De rivier is schitterend!!! Er zwemmen krokodillen in de rivier maar we hebben toch stiekem snel gezwommen toen ze even niet keken. Terwijl we opdrogen in het gloeiend hete zand aan de kant denk ik aan de tekst: gaat dan heen en predikt het evangelie…… tot aan het einde der aarde. Nou, dat is dus hier bijvoorbeeld. Een voldaan gevoel in mijn binnenste: ik ben af en toe een rare vent misschien maar ik ben blij dat God me op deze weg heeft geroepen en het voelt GOED om met Hem op pad te gaan.

Bij terugkomst in Lichinga is het racen om alles af te ronden. We hebben een prachtig feest weekend met diploma uitreiking en na vijf maanden zien we de studenten één voor één weer naar huis gaan. Een gevoel van leegte maar ook van opluchting en voldoening; we hebben het gehaald! We hebben een DTS geleid in Mozambique! God is getrouw, wij zijn moe en we zien uit naar Nederland (we landen op 24 november op Schiphol!!!!)

Tot gauw en veel liefs

Frank, Sandra en Judah

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2014/11/04/einde-dts-voorbereiden-op-nl/

4 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

 1. Wat fijn om te lezen dat de mensen in de echte, echte, echte bush ook van de Heer willen horen. En gelukkig houd Gods WEG nooit op!!!
  Ik kan haast niet wachten om jullie weer in levende lijven een échte, stevige knuffel te geven, ik zie er naar uit.
  liefs tante Gerda

 2. Ook wij zijn met jullie blij voor alle dingen die de Heer heeft gedaan en zien natuurlijk uit naar jullie komst zeker omdat we via Skype ook al lange tijd contact met elkaar hebben gehad, misschien lukt het nog vanuit Malawi, we zien uit
  Pai en Mai

 3. ja geweldige getuigenis. Sterkte met de laatste bezigheden. We denken aan jullie en zien uit naar jullie komst. 🙂 hoe laat komen jullie op 24 november aan? 🙂 xxx

 4. Gaaf zeg. Leuk om te lezen. En leuk om te weten dat jullie binnenkort weer even naar NL komen. Goed om jullie weer eens IRL te zien.

  Zegen!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.