fondsenwerf actie DTS

Wat gaat de tijd snel als je eenmaal begint aan een Discipelschap Trainings School. Wij zijn alweer 10 weken onderweg! De studenten doen het fantastisch dit jaar. Een jonge ploeg van 4 echtparen en 13 singles die zeer enthousiast zijn. Het werd nog even spannend toen een leraar onverwachts niet kon komen maar we hadden gelukkig in no-time een hele goede vervanger voor hem.

Hierboven een groepsfoto van onze hele school en vervolgens de studenten waarmee wij op outreach gaan.

De DTS is echt levensveranderend voor de studenten…………

We hebben in de nieuwsbrief al kort verteld over Paulo die alles wat hij leert direct toepast in zijn familie maar er zijn nog veel meer mooie verhalen te vertellen. We hebben een aantal ‘straat-jongens’ die zijn opgegroeid in internaten en die zijn vaak wat ruiger in de omgang. Zoals vaak gebeurd proberen ze populair te zijn door anderen te kleineren met hun woorden en daar hadden ze hier ook een handje van. Dus tijd voor een paar één op één gesprekken. Ze reageerden zo goed op de liefdevolle correctie dat ze direct excuus gingen aanbieden en twee dagen later met hun arm over de schouder van hun ‘slachtoffer’ naar de les kwamen.

De week onderwijs over ‘innerlijke genezing’ rondt een groot proces van herstel af in de levens van de studenten. Het is echt schokkend om te horen wat die allemaal al hebben meegemaakt op hun jonge leeftijd: zovelen door ouders verlaten en door leiders beschadigd dat er geen eind aan lijkt te komen. Ondanks alle pijnlijke herinneringen eindigt de week vrolijk, met opluchting en blijheid over Gods vergeving en genezing.

Nog maar twee weken en dan gaan we de dorpjes in op outreach. Afgelopen week hebben we de 4 outreach teams bekend gemaakt en gekeken naar de plaatsen waar we heen willen. En dus slaat de ‘outreach-koorts’ lekker toe op het terrein. Na zoveel weken onderwijs staan de studenten te springen om alles wat ze geleerd hebben uit te delen in de dorpjes en onbereikte gebieden. We hebben echter nog een grote laatste hobbel te gaan: financieel komen we nog te kort. Ongeveer de helft van de studenten heeft het schoolgeld kunnen betalen (of worden gesponsord), maar de andere helft kon maar een deel of zelfs helemaal niks betalen. Daarmee komen we met name voor de outreach fase geld te kort. Om het in praktische Hollandse cijfers te zeggen: de hele school met alles erop en eraan kost ongeveer 10.000 euro en we hebben een tekort van ongeveer 2.500,-. Komende zaterdag gaan we hier bakken, koken, auto’s wassen en huizen schoonmaken om te proberen ons gat een beetje te dichten. Maar dit is ook het moment dat we dit onder de aandacht willen brengen bij vrienden, familie en kerk.

Zou je er over na willen denken om bij te dragen aan deze supergave school die wij mogen leiden dit jaar? Het is een fantastische investering in de levens van een grote groep jonge Mozambikanen die zijn uitwerking zeker niet zal missen.

Als je vragen hebt dan kun je ons bellen (00258-865232532) of mailen via frankobdam [apestaart] yahoo [punt] com. Je financiële bijdrage kun je overmaken op de rekening van Rafael Almere Zending (NL05 INGB 0004 1080 74) onder vermelding van ‘DTS’. Onwijs bedankt voor jullie gebed en bijdrage namens het hele DTS-team.

Frank, Sandra en Judah

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2014/08/11/fondsenwerf-actie-dts/

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.