14 dopelingen!

In de week dat Frank les gaf op de Discipelschaps Training School, vertelde hij over het verhaal van de Ethiopiër die nog maar net over Jezus had gehoord en zich meteen al wilde laten dopen. “Hier is water, wat is er op tegen om gedoopt te worden?”, waarop één van de studenten meteen zegt: “dat is allemaal mooi en aardig, maar waarom kunnen wij niet gedoopt worden?” En zo ontstond het idee om een doopdienst te organiseren. Onze enthousiaste, Kongolese leider Victor, wilde het graag bij het meer doen, want het is zo mooi daar en zovelen van de studenten hadden nog nooit een meer of iets wat daarop lijkt gezien. Het zou een onvergetelijke dag moeten worden. En dat werd het ook! Gister was de dag dat we 13 studenten en de oudste dochter van één van de studenten gingen dopen. Met 5 auto’s en een open vrachtwagen lukte het ons om alle 80 bewoners van het trainingscentrum (studenten, stafleden, kinderen) en nog een aantal gasten (iedere dopeling mocht een gast uitnodigen) bij het meer te krijgen, het was een grote optocht. Op het strand vertelde iedere dopeling eerst waarom hij gedoopt wilde worden en daarna het water in. Frank en Victor doopten, terwijl de studenten op het strand bleven zingen. Het was een feest! Natuurlijk hebben we ook nog gezwommen en heerlijk gegeten. Aan het eind van de middag iedereen weer inladen en moe maar heel voldaan terug naar Lichinga.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2013/08/26/14-dopelingen/

5 reacties

Naar het reactie formulier

  • Netty Uitterdijk op 4 september 2013 om 09:56
  • Reageer

  Sandra en Frank, daar word ik gewoon zo blij van! Alle tegenstand is er omdat er zegen op jullie werk rust.

 1. Geweldig, zo’n bijzondere doopdienst. Deze bij jullie was die van ons alleen dan een beetje groter. Heerlijk he, wat God doet in de levens van mensen! Gods zegen toegewenst

  • Pai en Mai op 27 augustus 2013 om 09:47
  • Reageer

  Lieve schatten.
  Wat een prachtig feest tot eer en glorie van de Allerhoogste God.
  Geweldig dat we dit met de mooie foto’s mee mogen beleven.

  • mam obdam op 26 augustus 2013 om 22:57
  • Reageer

  Lieve Frank, Sandra en Judah……Wauw ! ! ! … Wat een zegen! ! wat gaaf 14 dopelingen….. een mooier verjaardagskado kan ik niet bedenken… ik mis jullie enorm maar ik weet waarvoor ! ! Dat jullie met het team daar van God`s liefs mogen vertellen en uitdragen.
  Super dat we door zoveel mooie foto`s dit kunnen meebeleven.
  En wat een geweldige foto van Judah in de golven.
  Heel veel liefs en knuffels, Mam

  • Ciska op 26 augustus 2013 om 21:21
  • Reageer

  Geweldig hoor!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.