ingebroken

Gistermiddag kwamen we thuis na een gezellige tijd met vrienden. Thuis stonden alle lades open en zagen we dat er mensen door al onze spullen waren gegaan. Ondanks een groot stalen hek met twee hangsloten en een gesloten achterdeur was het ze gelukt om op klaarlichte dag ons huis binnen te dringen en ons te beroven. De laptop weg, digitale camera weg, telefoon weg, modem weg en al het contante geld dat we beheren voor wel 10 verschillende projecten …. allemaal weg: ruim 6.000 euro!

Je wordt kwaad, bang en vertwijfeld tegelijk; allerlei emoties vliegen je naar de keel. Hoe  kan dat nou? Waarom? Wie doet zoiets? Zijn we veilig? Hoe gaan we dit ooit oplossen??? Eerst maar een paar vrienden bellen om ons te helpen over de schrik heen te komen. Gelukkig hebben we snel een huis vol met vrienden die ons ondersteunen en voor ons bidden. Ze koken eten voor ons en toevallig hebben we een mozambikaans echtpaar bij ons op bezoek dat toch al bleef slapen zodat we niet alleen de nacht ingaan. Bellen met Nederland en er langzamerhand achterkomen wat er allemaal gestolen is. Dan toch maar naar de politie: daar heb je wel niets aan hier maar goed, als goede burger is het toch je plicht. En inderdaad we hebben over twee dagen in drie bezoeken al vijf verschillende agenten tot en met de commandant over de vloer gehad die allemaal dezelfde vragen stellen, dezelfde domme opmerkingen hebben en allemaal hoofdschuddend niets doen.

Onze werker Amido loopt de hele dag bezwaard en depressief rond, zo erg vindt hij het voor ons. Zelf zijn we aan de ene kant redelijk rustig, maar tegelijkertijd doet het wel heel wat met je. Het feit dat ze je de hele tijd in de gaten houden en hun slag slaan zodra je wegbent geeft echt een rotgevoel. Nu moeten we maar we kijken hoe we aan een nieuwe laptop en camera komen. Vandaag meteen maar een nieuw teloontje en modem gekocht want de communicatie is belangrijk. Ze hebben wonder boven wonder ons kleine netbook niet gezien dus we kunnen nog een beetje normaal internetten, maar voor de rest zijn al je digitale documenten wel kwijt.

We willen jullie vragen of jullie ons zouden kunnen helpen. Jullie zijn altijd ruimhartig geweest in onze ondersteuning en we willen opnieuw een beroep op jullie doen. Op 550,- euro na van ons eigen geld, had al het geld een bestemming voor een goed doel: medicijnen voor Meponda, voedsel voor de ouderen in Mitawa, de bouw van ons trainingscentrum, en ga zo maar door.  Het zou verschrikkelijk zijn als dat allemaal niet doorgaat doordat een paar rotzakken ons huis leeg halen. Aan een ieder die het missen kan zouden we willen vragen of je geld zou willen overmaken naar Rafael Almere Zending rekening 4108074. Met jullie hulp hopen we deze ellendige situatie weer snel achter ons te laten.

Liefs uit Lichinga,

Frank, Sandra  en Judah

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2013/03/04/ingebroken/

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Heel erg voor jullie! Net Boukje erover gesproken. Jullie hebben gelukkig ook mensen om je heen die naast je staan. We bidden voor jullie.
  Groeten,
  JenD

  • Tamara op 5 maart 2013 om 02:14
  • Reageer

  Oh wat verschrikkelijk! Ondanks de akelige beroving ben ik blij dat jullie ongedeerd zijn! Hopelijk zijn jullie gauw over de schrik heen. Sterkte! Grt Tamara X

 2. Hier zijn geen woorden voor.. Actie, gebed om bovennatuurlijk ingrijpen en voorziening,
  zou willen dat ik even bij jullie kon zijn nu. Van afstand een heel stevige knuffel,
  heel veel liefs, en hardnekkig gebed!
  Elly

  • Tamara op 4 maart 2013 om 21:51
  • Reageer

  Lieve familie, vreselijk nieuws. Ik had net in jullie nieuwsbrief gelezen over de eerdere pogingen en nu dit. In alle onveiligheid bid ik jullie Zijn veiligheid toe. Zijn bescherming ook over jullie levens! Laat je niet ontmoedigen. Wat zou ik jullie nu graag even een knuffel willen geven… Veel liefs in ieder geval, Tamara

  • Marchien op 4 maart 2013 om 21:36
  • Reageer

  oooooooh wat heftig zeg !!! bid voor jullie, veel sterkte ………

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.