Container uitgepakt… vrolijke chaos in huis!

Zoals altijd gaan dingen niet gewoon en vanzelfsprekend hier. Dus toen we maandagochtend de douane van Lichinga opgehaald hadden en we bijna de container wilden openmaken, bleek dat de mensen in Nacala de vrachtwagenchauffeur maar voor de helft hadden betaald. De andere helft zou hij van ons krijgen??! Uhhh… nee hoor! Dus weer een hoop heen-en-weer gebel. Uiteindelijk vonden ze het goed dat we alvast onze helft van de spullen uit de container zouden halen. Vervolgens is de chauffeur doorgereden naar Anneke (onze nieuwe collega die de andere helft van de container gevuld had zij woont op de boerderij bij Jan en Bonnie) en daar zou het dan vast wel opgelost zijn. Maar nu nog staan de spullen van Anneke in de container en pas morgen gaan ze echt uitladen daar. Vervolgens leek het erop dat er spullen gestolen waren; alles in rep en roer. Maar gelukkig blijkt dat toch niet zo te zijn, dus nu pas begint de rust een beetje weder te keren en… kunnen we alles met een mega grote glimlach op ons gezicht uitpakken, in elkaar knutselen, weggeven enz. Zo; dat is een leuke klus!!!!

Dus nu is ons huis een enorme chaos: maar dan dus voor een super goed doel….
Voordat de container kwam hadden we een timmerman in huis. Hij maakt o.a. verlaagde plafonds in de badkamer en in de voorraadkamer. Die ruimtes hadden we dus al helemaal leeg getrokken, oftewel het was al een week een lichte chaos in huis. Maar nu staat in elke kamer wel wat en is het dus helemaal een vrolijke chaos. Zelfs in de wc hebben we wat spullen gestald. We eten maar zo lang bij de salontafel. Vooral Judah zijn kamer staat stampensvol. Zijn bedje staat helemaal ingebouwd tussen de dozen. Vanavond was hij zo moe dat hij met Frank een boekje wilde lezen (het nieuwe boek van oma O. die ook in de container zat – super bedankt!), maar hij viel al in slaap voordat Frank ook maar een woord kon lezen, de schat.
Verder zijn we al heeeeeel veel gereedschap tegengekomen; prachtige knutsel spullen voor de school; potten, pannen en bestek die we o.a. aan Mozambikaanse collega’s weg gaan geven (hier zijn de pannen van zulke slechte kwaliteit, dus zij zullen blij zijn iets duurzamers te ontvangen). Ook bedden, die we gaan gebruiken voor het trainingscentrum; een microscoop en laboratorium materiaal die naar onze collega’s in Itepela gaan, die daar een laboratorium hebben; lieve cadeautjes voor Judah; kleding die we aan onze buurkindjes uit gaan delen veel handige IKEA kasten, die we snel in elkaar gaan zetten, zodat we eindelijk ons huis lekker kunnen organiseren en nog veel meer, wat we nu gaan ontdekken, want we doen nog een paar dozen!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2012/12/19/container-uitgepakt-vrolijke-chaos-in-huis/

6 reacties

Naar het reactie formulier

  • Dineke op 28 december 2012 om 15:53
  • Reageer

  Wat heerlijk toch dat alles nu even gewoon open gemaakt kan worden en jullie eindelijk van alles kunnen gaan genieten, we hebben het hier enorm leuk gehad om voor jullie in te zamelen dat is ook al zo n feest om als je
  ergens hoort dat mensen gaan verhuizen of zelfs laboratoria weg moet is het zo heerlijk om mee te doen aan
  een tweede of derde leven voor jullie.
  Geniet er lekker van en ik hoop dat de hulptroepen voor allerlei zaken ook langs zullen blijven komen.

  Lieve groet Dineke

  • Ciska op 21 december 2012 om 14:24
  • Reageer

  Wat een feestje bij jullie! Heerlijk alles uitpakken, bekijken, in elkaar zetten en weg geven. Fijn hoor!
  Genietze!

  • Mark Huijser op 20 december 2012 om 22:28
  • Reageer

  Hahaha ! Dat ziet er heel gezellig uit 🙂 Jullie hoeven je niet te vervelen !!!
  Superveel plezier bij het uitpakken, dat worden hele leuke weken, en het huis staat zo al behoorlijk snel vol.

  Blessings !

  Mark

  • Paul op 19 december 2012 om 23:26
  • Reageer

  Mooi gezicht, die enorme bende met al die spullen. Ben je wel even zoet mee. Gelukkig is goed gereedschap het halve werk. Alleen is niet alles voor jullie, dat weet je toch he? 😉

  • mam obdam op 19 december 2012 om 20:31
  • Reageer

  Hallo Lieverds,

  Eind goed al goed…. bidden helpt ! ! Dank u wel Heer dat alles goed en veilig aangekomen is ! !
  Dat is geen pakjesavond maar pakjesweek.
  Ik wou dat ik er bij kon zijn om jullie te helpen en om jullie gezichten te zien wanneer jullie alles uit de dozen halen ! !
  Veel uitpakplezier !
  We zullen ook door blijven bidden dat bij Anneke Douma alles verder goed zal verlopen.

  Veel liefs en knuffels,
  Mam

  • Klaudia op 19 december 2012 om 20:29
  • Reageer

  Prijs de Heer! 🙂 wat een leuke foto’s ook weer. Die Judah aan het timmeren, papa helpen.
  zo über cute!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.