Help ons aan een nieuwe auto!

[important]Giften voor onze nieuwe auto zijn welkom op rekening 4108074
t.n.v. Rafael Almere Zending o.v.v. Auto Frank & Sandra[/important]

Onze auto is gesneuveld…

Vlak voordat wij naar NL gingen en terwijl de EO bij ons aan het filmen was is het gebeurd: onderweg naar de stad begon het olielampje van de auto te branden: alarm! We konden zo 3 liter olie in de auto gooien (terwijl de auto nog maar net een grote beurt heeft gehad!). Weer doorgereden, maar een kilometertje verderop begon de auto wel een heel raar geluid te produceren…

De motor ligt aan puin. We proberen het nog te laten repareren, maar mocht dat al lukken dan is de auto toch nooit meer wat het was. De laatste weken in Mozambique was behelpen zonder auto. Wij gebruiken de auto voor onze dagelijkse boodschappen, voor het Jeugd met een Opdracht team, om mensen naar het ziekenhuis te brengen, om mensen in de bush op te zoeken met hulp en het goede nieuws van Jezus en ga zo maar door. Onze auto is zowel een zegen voor ons als voor vele mensen om ons heen!

 

Wij waren al gestart met het sparen voor een nieuwe auto, want de auto die we hebben/ hadden is een single cabine en dus moest Judah altijd op schoot mee; niet heel veilig dus, maar beter dan lopen ;). Wij willen nu graag een familie-auto kopen, zodat Judah veilig mee kan in een autostoeltje en we zelfs nog meer mensen kunnen helpen/ een lift kunnen geven. Het bedrag wat we zelf al gespaard hebben is 3.850 euro!

Auto’s worden niet in Mozambique geproduceerd. Alle auto’s die er rond rijden zijn dus geïmporteerd uit bijvoorbeeld Malawi, Zuid Afrika, Japan of zelfs Dubai. Om een auto te kunnen importeren moet je aan de grens tot wel 100% van de aankoopsom betalen, je snapt dus wel dat een auto hier heel duur is. Ook hebben we een hele solide auto nodig die hoog op de wielen staat en 4-wheel- drive heeft, anders komen we in het regenseizoen niet eens van ons terrein af. Alle wegen zijn hier zandwegen en dat is helaas niet goed voor je auto. Prijzen liggen om bovengenoemde redenen in Mozambique dus heel anders dan in Nederland. Om een tweedehands, solide familie-auto te kopen hebben we ca. 17.500 euro nodig.

Dat is een giga-bedrag! Wij geloven dat wij hier moeten zijn en we weten dat we hier met auto heel effectief zijn. Daarom ons verzoek: help ons aan een nieuwe auto!!! Alle bedragen zijn welkom, aan de wijzer hierboven op de site kun je zien hoeveel geld wij nog nodig hebben.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2012/05/30/help-ons-aan-een-nieuwe-auto/

6 reacties

Naar het reactie formulier

  • Klaudia op 15 juni 2012 om 20:03
  • Reageer

  het gaat goed met die teller!!!!!! yeh! Prijs de Heer.

  • de Bruno's op 1 juni 2012 om 20:34
  • Reageer

  rij voorzichtig!

 1. ik wens julie veel geluk en hou moed

  1. bedankt; de moed zit er absoluut in!

  • Elly op 31 mei 2012 om 08:08
  • Reageer

  Wij doen graag mee!
  Dikke knuffel:)

  Elly, Joshua en Jonathan

  1. super Elly!
   You’re amazing!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.