Hoera! Balbina bevallen van een zoon

Hoera! Balbina, mijn vriendin en de vrouw van onze teamleider Dinis heeft afgelopen nacht een zoon gekregen!!! Om 22:40 belde Dinis, of ik even wilde komen checken; het was nog maar net begonnen. Toen ik 10 minuten later bij hen binnenkwam, had Balbina hele goede weeën en zijn we snel naar ons huis gegaan, want daar wilde zij bevallen. Als we naar het ziekenhuis zouden gaan, zou Dinis er nooit bij mogen blijven en dit keer wilde hij er juist graag bij zijn om zijn vrouw te ondersteunen en zijn kind geboren te zien worden. Dus snel naar huis over de bijzondere hobbelwegen met prachtige kuilen ;-). Frank had ondertussen ons bed opnieuw opgemaakt met het benodigde plastic etc. en ons beddengoed verhuisd naar de kamer van Judah. Ja, hij is een super kraamverzorgster! Het was maar goed ook dat hij zo snel was, want nog geen kwartier later was de baby al geboren! Al met al een supersnelle bevalling van ongeveer een uur. Dinis en Balbina zijn beiden super blij met hoe het gegaan is. Voor Balbina was het zo’n compleet andere en veel betere ervaring dan bij haar eerste 2 kinderen. Zij vond het fijn mij als vertrouwde vriendin te hebben die haar begeleidde. Dinis kon de hele nacht verder niet meer slapen; hij bleef maar naar zijn zoon kijken en ook voor hem was het een hele goede ervaring. De baby woog 3,320 kg, ziet er goed gezond uit, kan al goed van zich laten horen, is alleen nog naamloos. Dus dat hebben jullie nog tegoed.

Ik vond het super bijzonder om Balbina en Dinis te mogen begeleiden en hen zo’n goede ervaring te kunnen geven. Mijn hoop is dat in de toekomst nog veel meer Mozambikaanse moeders met respect en liefde begeleid gaan worden tijdens hun zwangerschap en bevalling!

En toen… vanmorgen is de filmploeg van de EO veilig bij ons aangekomen en we hebben de eerste middag filmen rondom ons huis er op zitten. Wij vinden het super leuk! Morgen gaan we de baby van Dinis en Balbina filmen en samen met hen naar het gezondheidscentrum.
Groeten uit een nog steeds regenachtig Lichinga!

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2012/04/06/hoera-balbina-bevallen-van-een-zoon/

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Hallo Frank en Sandra

  Geluk wensen voor Dinnis en Balbina ook namens ons, wat goed dat de filmploeg ook is aangekomen, doe hen ook de groeten van ons en we hopen dat ze een goede reportage van jullie werk kunnen maken zodat de Nederlanders aangeraakt mogen worden en misschien een begin word van jou droom om een cliniek cq. opleidings centrum te bouwen

  Groetjes Pa en Ma

 2. Heeeey super! Wat geweldig gegaan! En dat net voor het filmen aan ook nog. Een zegen zoals het nu gegaan is. Je zou bijna zeggen: laat de vrouwen bij jullie bevallen..in een huis van Vrede.. Hoog tijd voor een eigen kliniek van Vrede!
  Dikke knuffel aan Balbina & Dinis, en natuurlijk voor jullie drietjes:) We tellen de dagen mee af dat jullie even bij ons zijn:) 18, 17, 16, 15……..5, 4, 3, 2, 1, JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! Er is, trouwens, ook een programma dat filmt bij aankomst, als je ’t treft kom je daar ook nog in:)

  Hugs,
  Elly, Joshua, Jonathan (nu 1.83 en 1.69 met schoenmaat 46 beiden:)

 3. JOEPIE! Wat een supermooi nieuws.
  Veel plezier op jullie filmset 😉

  Liefs

 4. Dat is geweldig goed nieuws. Zie het net op FB. Fijn dat het na de ellende van onlangs nu zo goed gegaan is.

 5. Hallelujah!!!!! geweldig! o wat ben ik blij en dankbaar. Geef ze een dikke kus van ons. Prachtige foto’s Ik ben zo blij voor hun! Wat geweldig! x x x

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.