Drukke tijden

En het is al weer drie weken geleden dat we iets nieuws op de site hebben gezet: drukke tijden blijbkaar in huize Obdam. Wat is er ondertussen allemaal gebeurt? Nou te veel om op te noemen. Maar we hebben in ieder geval drie weken bezoek gehad van Mam Obam. Judah vond het heerlijk om oma in de buurt te hebben: extra veel knuffels, boekjes lezen en lekker wandelen.

Ons huis begint langzamerhand op een kleine kliniek te lijken: we hebben al regelmatig vrouwen voor zwangerschapscontroles, dan is er natuurlijk Alzira die we helpen met haar voedingsprogram die elke week komt (Sandra leert Alzira’s moeder en haar zus ook lezen en schrijven tussendoor), de familie van de guard helpen we regelmatig met medicijnen (nu had zijn zoon een flinke ontsteking in zijn mond en de dag erop had Rajabo zich letterlijk enorm in zijn vinger gesneden), ook helpen we onze vriend Antonio met het verkrijgen van medicijnen voor zijn zoon die epileptisch is. Maar afgelopen week hadden we een nieuw hoogtepunt: er is een baby geboren in ons huis.

Louis en Almut hadden Sandra gevraagd om hun bevalling te begeleiden. Anders hadden ze naar Malawi moeten reizen en dat is veel verder, kost meer geld en kost veel meer tijd omdat je dan meteen allerlei papieren moet regelen om je baby Mozambique weer in te krijgen. Ze klopten om 3 uur `s nachts op ons raam; Almut had flinke weeen. Maar die zakten toch weer af dus zijn we (na een volksverhuizing: ons bed opnieuw opgemaakt voor Louis en Almut, wij naar de bank, Judah bij Frank z`n mam op de kamer) allemaal weer gaan slapen. De volgende dag begonnen de weeen gelukkig weer en terwijl mam Obdam, Frank, Judah en Anneke Douma op bezoek waren bij de ouderen in Mitava, werd thuis in alle rust de kleine Joshua geboren. Een soepele bevalling zonder complicaties. Dus voor al uw exotische bevallingen in rustige thuisomgeving: bel Lichinga!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.franksandra.nl/2011/09/20/drukke-tijden/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.